K1 i Boks

Isplivala nevjerojatna greška s vaganja! Usyku objavljena netočna težina, evo koliko je kilograma doista imao

Oleksandr Usyk

 YASSER AL-UMARI Afp
Nije u potpunosti jasno kako je došlo do ove situacije, odnosno snosi li odgovornost Michael Buffer ili dužnosnik koji je zapisivao težinu

Nakon jučerašnjeg vaganja i posljednjeg sučeljavanja, činilo se kako je apsolutno sve spremno za današnju "Ring of Fire" priredbu, odnosno povijesni meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških titula. I dok su milijuni boksačkih sladokusaca diljem planeta iščekivali najveći teškaški okršaj 21. stoljeća pojavila se vijest o nevjerojatnoj pogrešci koja se dogodila tijekom vaganja.

Kao što smo jučer izvijestili, naime, na vagu je prvi stao neporaženi Ukrajinac, a njegova težina iznosila je, prema tvrdnjama Michaela Buffera, 105,9 kilograma. Furyju se, pak, kazaljka zaustavila na 118,8 kilograma. Najnovije informacije, naime, govore kako je težinska razlika između "Gypsy Kinga" i Usyka još i veća budući da je naknadno utvrđeno kako je Usykoba objavljena težina zapravo pogrešna i iznosi 101. 2 kilograma. Umjesto dakle 12,9 kilograma, Fury je na vaganju od Ukrajinca bio teži 17,6 kilograma, što svakako nije zanemariva razlika.

Nije u potpunosti razjašnjeno kako je do ovakvog previda došlo. Na snimci jučerašnjeg vaganja vidi se kako jedan od dužnosnika iščitava vrijednosti koje vaga pokazuje i zapisuje ih, dok Michael Buffer čita s papira i govori u mikrofon da Usyk ima 105,9 kilograma. Nije sasvim jasno je li Buffer krivo pročitao težinu ili ju je navedeni dužnosnik pogrešno upisao. U svakom slučaju, reana koncu je reagirao Usykov menadžer Aleksander Krassyuk i pogreška je naknadno ispravljena.

Linker
16. lipanj 2024 08:54