K1 i Boks

(VIDEO) Ubitačna ljevica Gervonte Davisa: Pogledajte kako je ‘Tenk‘ brutalno nokautirao Franka Martina

Gervonta Davis | Frank Martin

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia Mikael Ona/zuma Press Wire/shutt/Shutterstock Editorial/Profimedia
Gervonta Davis sjajnom kombinacijom ‘‘ugasio je‘‘ Franka Martina

Gervonta Davis (30-0, 28 KO) boksač je kojeg mnogi smatraju predodređenim za najveće stvari u tom sportu, a ranije danas dobili smo novu potvrdu njegove nevjerojatne kvalitete.

Sjajni 29-godišnji američki boksač lake kategorije zadržao je svoj stopostotni učinak i nakon 30. profesionalnog meča. Ne samo da je upisao novu pobjedu, nego je Gervonta došao do čak 28. nokauta u karijeri, a usput je obranio i WBA-ovu svjetsku titulu u lakoj kategoriji.

Frank Martin (18-0) nikako nije bio lak zalogaj, niti je itko očekivao da će pasti bez ispaljenog metka. Dobro je Martin odrađivao početne runde, pogađao je s distance i marljivo je skupljao bodove. Međutim, tempo koji je Gervonta inicirao iscrpio je Martina i Gervonta je počeo preuzimati inicijativu nakon prvih šest rundi.

Osma runda donijela je kulminaciju borbe. Gervonta je bacio desni kroše koji zapravo nije bio namijenjen da nanese neku konkretniju štetu, nego da otvori gard Franka Martina. Blago je Martin pomaknuo svoju lijevu ruku i otvorio se prostor za aperkat koji je Gervonta fantastično plasirao lijevom rukom.

Vidno uzdrmani Martin primio je još jedan čisti udarac ljevicom i završio je brutalno nokautiran. Sjajna sekvenca Gervonte Davisa za novu veliku pobjedu. Njegova posljednja četiri meča nisu otišla dalje od devete runde, iako je boksao s jako dobrim boksačima. Snimku tog nokauta možete pogledati klikom na LINK/LINK2

Ryana Garciju rušio je u sedmoj rundi, Hectora Garciju početkom devete, a Rolando Romero pao je krajem šeste runde. Gervonta je strašan udarač, ali i kompletan paket kad su u pitanju boksačke vještine. Teško je i zamisliti realne domete ovako talentiranog boksača.

Linker
20. lipanj 2024 18:31