K1 i Boks

Hrvoje Sep pokazao zavidnu boksačku vještinu na stadionu Crystal Palacea: Sudci su na kraju borbu proglasili neriješenom

Hrvoje Sep vs Dan Azeez

 BOXXER Boxxer
Hrvatski boksač se predstavio britanskoj javnosti na sjajan način

Naime, danas je boje Lijepe Naše branio i naš proslavljeni olimpijski boksač Hrvoje Sep (12-2-1, 9 KO). Sep se odvažio na izazov protiv Dana Azeeza (20-1-1, 13 KO), a obojica su pokušavala naći put do pobjede nakon što su u svojim prošlim mečevima poraženi sudačkim odlukama. Organizator priredbe je BOXXER, a održana je u južnijim predgrađima Londona točnije u Croydonu na stadionu Crystal Palacea - Selhurst Parku.

Prva runda protekla je u kompetitivnom tonu i odmjeravanju s obje strane, Azeez je po vokaciji nešto viši boksač no Sep je bio ugodan s tim da plasira svoje kratke ubitačne udarce s jako bliske distance. Druga runda donosi ipak nešto odmjereniju borbu, moramo priznati Kako britanski boksač djeluje nešto impozantnije za ovu kategoriju no Sep nije imao respekta i tražio je svoje šanse.

Leonardo Pijetraj, trener Sepa, bio je jako vokalan po pitanju uputa za svog borca te smo ga mogli čuti u eteru. Treća runda donijela je razornije udarce Azeeza, no naš boksač je ipak bio precizniji. Runda završava u klinču kojeg je potencirao Britanac.

U četvrtoj rundi smo mogli gledati opuštenije i izravnije suparnike, Sep je ipak bio za nijansu "oslobođeniji" te je po objektivnom promatranju bio za koplje bolji boksač.

Hrvatski olimpijac nastavio je pametno boksati u petoj rundi, te je kroz svoje nisko težište tražio prilike u nebranjenoj zoni tijela svog suparnika te je kroz dupli dek davao jako žustar otpor eventualnim kontranapadima svog britanskog kolege.

Sep je u šestoj rundi demonstrirao sjajnu tehniku izbjegavanja udaraca u kojoj je praktički "zaplesao" pred svojim protivnikom koji je hio izrazito frustriran tom činjenicom. Azeez je, ipak, pokazao zavidan nivo otpornosti na udarce.

Sedma runda je također protekla u iznimno kompetitivnom tonu u kojem je Sep opet koristio svoje eskivaže, dok su u osmu rundu oba boksača ušla s premisom da je meč jako tijesan. To je značilo samo jedno, obojica su pokušavala završiti meč prije zadnjeg zvona. Sep plasira čvrsti lijevi kroše. Naginje se naprijed kako bi unio aperkat u tijelo, što je očito bila njegova taktika.

Ukupni rezultat je na kraju bio 76-76, odnosno sudci su vidjeli meč kao neriješeno. Moramo priznati, kako je Sep ipak bio za bar nijansu bolji boksač u ovo meču. Hrvatski boksač je u ovom meču upisao prvi remi, kao i njegov britanski kolega. Ipak, pokazalo se kako su koeficijenti svjetskih kladionica bili potpuno pogrešni, a naš boksač je ostao blago rečeno zakinut za svoju 13. profesionalnu pobjedu.

Linker
19. lipanj 2024 23:27