UFC

‘On je zvijer, ali bili smo pijani, pričali sr*nja i skoro se potukli. Da je došlo do obračuna - prebio bi me‘

Dana White

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Mark Cuban prisjetio se druženja s Danom Whiteom koje je zamalo završilo fizičkim okršajem

Vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban, u srijedu je gostovao u podcastu FLAGRANT i tom prilikom govorio o širokom dijapazonu tema kao što su NBA, sportska ulaganja, odnos Donaldom Trumpom, inflacija, kontroverzne zabave P. Diddyja, ali i ispričao anegdotu koja će biti posebno zanimljiva borilačkim fanovima. Američki milijarder, naime, prisjetio se jednog druženja s Danom Whiteom u Las Vegasu, a koje je skoro završilo fizičkom obračunom.

"Dana je je**na zvijer, poštujem ga iako se ne slažemo u svemu, a jednom smo se skoro potukli u je**nom baru. To mi je on ispričao jer sam ja bio presj**an da bih se sjećao. Da smo se potukli, prebio bi me", rekao je Cuban uz osmijeh pa dodao kako su točka prijepora bili borci koji su tih dana, umjesto u UFC-, nastupali u Afflictionu, a najpoznatiji među njima bio je Fedor Emelianenko:

"Bili smo u klubu u Vegasu i krenuli govoriti sra*a jedan drugom iz ne znam kojeg razloga. U to sam vrijeme s Trumpom radio neke stvari oko MMA sporta (Affliction, op.a.), bila je to neka vrsta natjecanja između nas i bilo je mnogo boraca, poput Fedora, koji se nisu borili za Danu jer su smatrali da ne plaća dovoljno i slično. Dolazili su k meni i krenuli smo slagati neke borbe. Ne sjećam se svih detalja oko svađe s Danom, bili smo pijani, ali rekao mi je da smo se zamalo potukli".

Fedor, podsjetimo, nikada nije "zaplesao" pod UFC-ovim svjetlima, no u svom bogatom borilačkom rezimeu s nekadašnjim UFC prvacima ima omjer 9-1. Prisilio je na predaju Tima Sylviju ("rear naked choke") i Kevina Randlemana ("kimura"), odnosno dva puta Marka Colemana ("armbar"), te nokautirao Arlovskog, Franka Mira i Quintona "Rampagea" Jacksona, a dva je puta slavio i nad bivšim "interim" UFC prvakom Minotaurom. Od bivših UFC-ovih šampiona uspio ga je poraziti samo Fabricio Werdum. U borilačku je mirovinu otišao s ukupnim omjerom od 40 pobjeda i sedam poraza, pri čemu je isporučio 14 nokauta i 17 protivnika prisilio na predaju.

Linker
04. listopad 2024 23:44