UFC

‘Taj tip je zastrašujuće dobar, on je UFC-ovo čudovište! Ima sve što je potrebno jednoj superzvijezdi‘

Alex Pereira

 Brazil Photo Press/Alamy/Profimedia
Teddy Atlas biranim je riječim govorio o Pereirinim kvalitetama i usponu u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji

Alex Pereira u manje od tri godine stigao je od UFC debija do osvajanja titula u dvjema kategorijama, a marširajući prema vrhu postao je i jedna od najvećih, ako ne i najveća, zvijezda američke MMA promocije. Njegov meteorski uspon u svijetu slobodne borbe već je neko vrijeme jedna od glavnih tema u borilačkom svijetu, a o tome se nedavno očitovao i Teddy Atlas.

Proslavljeni boksački trener govorio je o "Poatanovoj" popularnosti, ističući kako se 37-godišnji Brazilac etablirao kao jedna od ključnih UFC-ovih figura prvenstveno zahvaljujući svojoj dosljednosti, spremnosti na borbu i agresivnom stilu, a sve to bez "trash talka" i prevelikih komunikacijskih aktivnosti izvan oktogona.

"Pereira nije samo dobar, on je zastrašujuće dobar. On postaje zaštitno lice, ili još bolje, UFC-ovo čudovište", rekao je Atlas na svom YouTube kanalu pa nastavio: "On to uspijeva svojim pogledom, svojom aurom i rezultatima koji dolaze nakon toga, dinamičnim, senzacionalnim i ekstremnim rezultatima koji dolaze nakon toga. To je sve što vam je potrebno da promovirate superzvijezdu".

"Poatan" će, podsjetimo, na predstojećoj UFC 307 priredbi braniti svoju titulu u poluteškaškoj diviziji protiv Khalila Rountreeja Jr-.a, što će biti treći put da brani pojas u ovoj godini. Naslov je osvojio pobjedom tehničkim nokautom nad Jirijem Prochazkom u studenom prošle godine, a u svojem ju je vlasništvu zadržao i nakon pobjede nad Jamahalom Hillom (nokaut) i uspješnog revanša s Prochazkom (tehnički nokaut). Ukupno pod okriljem UFC-a ima omjer 8-1, a u cjelokupnoj MMA karijeri 13-2.

Linker
04. listopad 2024 23:41