UFC

Jon Jones uoči okršaja sa Stipom Miočićem: ‘Nazivali su me debelim, a sad sam na steroidima. Volim to‘

Jon Jones

 Screenshot/Instagram (Jon Jones)
UFC-ov teškaški prvak na društvenim se mrežama obračunava s fanovima koji ga optužuju za korištenje dopinga

Nakon godina iščekivanja, borilačka bi javnost 16. studenog konačno trebala doći na svoje i svjedočiti okršaju Jona Jonesa i Stipe Miočića za pojas teške kategorije i monumentalno naslijeđe u glavnoj borbi večeri UFC 309 priredbe u Madison Square Gardenu (New York, Sjedinjene Američke Države). "Bones" se oporavio od ozlijede prsnog mišića zbog kojeg je prethodno odgođen prvi termin borbe, a u četvrtak se na Instagramu pohvalio i formom u kojoj dočekuje meč sa Stipom

Aktualni prvak UFC-ovog "heavyweighta" putem svojeg je storyja podijelio fotografiju na kojoj je vidljiva njegova vrhunska tjelesna forma, odnosno "izrezani" izgled koji se poprilično razlikuje od onog fizičkog izdanja s kojim je, u svom teškaškom debiju, početkom ožujka prošle godine Ciryla Ganea prisilio na predaju za nešto više od dvije minute.

Brojni fanovi bili su oduševljeni Jonesovom tjelesnom transformacijom i novim izgledom, no bilo je i onih koji su izrazili sumnju kako je ista nastala uslijed izmijenjenog UFC-ovog protokola testiranja na doping (prekid suradnje s USADA-om), odnosno kao produkt konzumacije nedozvoljenih sredstava.

"Nazivali su me debelim, a sada sam na steroidima. Volim to", glasio je Jonesov odgovor na njegovom X profilu svima onima koji ga optužuju za korištenje dopinga uoči meča s Miočićem.

Nakon predmetne Jonesove objave reakcije kritičara su se intenzivirale. Mnogi su mu spočitavali što pokušava biti sarkastičan, osobito s obzirom na to da je njegova profesionalna MMA karijera obilježena skandalima s korištenjem nedozvoljenih supstanci, od kojih su najpoznatiji onaj uoči ugovorenog revanša s Danielom Cormierom na UFC 200 priredbi, kada je bio pozitivan na klomifen i letrozol, odnosno nakon što se taj meč s Cormierom konačno i dogodio na UFC-u 214, kada je Jonesova pobjeda nokautom naknadno preinačena u "no contest" zbog pozitivnog testa na turinabol.

Linker
04. listopad 2024 21:54