UFC

41 mu je godina, ali on ne namjerava stati: Jim Miller dodatno će podebljati svoje nevjerojatne rekorde

Jim Miller

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Legendarni borac lake kategorije vrhunski je primjer dugovječnosti među MMA borcima

Biti dugovječan u MMA sportu definitivno nije lako. Mnoštvo je boraca koji su nakratko zablistali na sceni, upisali nekoliko poraza i polako završili u ropotarnici povijesti. Puno je i onih koji su dugi niz godina ostali u sportu, ali nisu pretjerano aktivno nastupali u sportu.

Fizički, ali i psihički napori, ozljede, naporni trening kampovi, sve su to čimbenici koje donosi ovaj sport i definitivno nije lako godinama gurati na visokoj razini. No, postoje oni kojima je to pošlo za rukom, a jedan od najreprezentativnijih primjera svakako je Jim Miller.

41-godišnji američki veteran slobodne borbe svoj MMA debi odradio je još 2005. godine. Pod okrilje UFC-a došao je 2008. godine, a 16 godina kasnije, Miller je i dalje dio UFC-a. Otkako je debitirao u vodećoj svjetskoj MMA organizaciji, Miller nikada više nije napustio UFC i vlasnik je nekoliko rekorda koje neće biti lako srušiti.

26 pobjeda upisao je Miller pod okriljem UFC-a i već neko vrijeme drži prvo mjesto na toj ljestvici. Andrei Arlovski i Donald Cerrone dijele drugo mjesto s 23 upisane pobjede u UFC-u, ali obojica više nisu dio UFC-a i neće prestići Millera. Prijetnju predstavljaju Charles Oliveira i Dustin Poirier s 22 pobjede, a posebno opasan je Max Holloway koji je također upisao 22 pobjede, a u 12. mjesecu ove godine proslavit će tek 33. rođendan.

Rekord koji će biti puno teže oboriti svakako je onaj po broju nastupa unutar UFC-a. Miller je čak 44. put kročio u UFC-ov oktogon. I ovdje je Arlovski prvi pratitelj (42 nastupa), ali kao što smo već spomenuli, on više ne predstavlja prijetnju. Iza Arlovskog je Donald Cerrone sa 38 nastupa, a zatim slijede Clay Guida i Rafael dos Anjos (36 i 35 nastupa). 34-godišnji Oliveira trenutno je na 33 nastupa, ali Millerove brojke gotovo sigurno neće dosegnuti.

Jim Miller neće stati na 44 nastupa. Ovaj nevjerojatno iskusni borac lake kategorije upisat će svoj 45. nastup u UFC-u, a odradit će ga 16. studenog (11. mjesec) u Madison Square Gardenu. Portal MMA Fighting donosi vijest kako je Miller ugovorio meč protiv Damona Jacksona i na velikom UFC 309 eventu pokušat će podebljati svoje rekorde.

Jima smo posljednji put gledali u četvrtom mjesecu ove godine na UFC 300 eventu. Bobby Green podosta uvjerljivo porazio je Millera i tako je prekinuo Jimov niz od dvije uzastopne pobjede. Miller će se pokušati vratiti na pobjedničke staze u meču protiv Jacksona koji je također poražen u svom posljednjem nastupu. Damon je u osmom mjesecu ove godine izgubio meč protiv Chepea Mariscala.

Usporedbe radi, 36-godišnji Damon Jackson iza sebe ima 13 nastupa u UFC-u (6-5-1, 1 NC), a Miller je na već spomenutih 44. Zbilja nevjerojatne brojke borca koji će vrlo vjerojatno pronaći mjesto i u UFC-ovoj Kući slavnih.

Linker
04. listopad 2024 16:02