Znamo da češnjak sadrži najmanje desetak antioksidativnih tvari koje, uz to što jačaju imunosni sustav, snižavaju kolesterol, razaraju ugruške u krvi i zaustavljaju sveopće propadanje organizma uzrokovano slobodnim radikalima, također štite mozak od mentalnog propadanja, gubitka pamćenja, smanjene sposobnosti razmišljanja i učenja, depresije i demencije. I zato, ako ste češnjak stavljali u hladnjak s ostalim povrćem, možda biste trebali razmisliti ponovno.
Najbolji izbor
Čuvanje u hladnjaku uzrokuje prerano klijanje te biste ga trebali čuvati na temperaturi između 15,5 °C i 18 °C, daleko od sunčanih mjesta. Predlaže se pohranjivanje češnjaka na hladno, tamno i suho mjesto, a svakako izbjegavati hladnjak. Tako će se spriječiti kvarenje i gubitak bogatog okusa.
Kako čuvati oguljeni češnjak
Oguljeni i nasjeckani češnjak mogu se čuvati u zamrzivaču, no potrebno ga je što čvršće zamotati ili stegnuti u vrećici kako bi u njoj ostalo što manje zraka. Češnjak možete oguliti i zdrobiti u pire s malo ulja tako da dobijete gustu pastu koju možete čuvati u zamrzivaču u hermetički zatvorenoj posudi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....