![33841471](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/16/k_33841471_640.jpg)
Trebat će vam:
1 šalica crvene leće 1 luk 1 žuta mrkva, peršin i malo celera češanj češnjaka 1 žličica kurkume malo muškatnog oraščića ribani parmezan kokosovo ulje sol, papar |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/17/14/juha-od-crvene-le-e-s-kurkumom.jpg)
Na kokosovu ulju prodinstati luk s korjenastim povrćem. Dodati leću, uliti oko litru vode ili povrtnog temeljca te kuhati 15-20 minuta dok leća ne bude kuhana. Dodati potom nascjeckan češnjak pa izraditi juhu štapnim mikserom. Začiniti kurkumom, muškatnim oraščićem, solju i paprom, doraditi okus ako je potrebno. Servirati s preprženim kockicama kruha i naribanim parmezanom.