KAKAV SPEKTAKL

Dobar komad mesa umotali smo u lisnato tijesto, dodali gljive i napravili janjetina Wellington

 Tomislav Kristo/Cropix
Kako bismo napravili barijera između lisnatog tijesta kojim smo omotali roladu, ispekli smo palačinke

Trebat će vam:

1 domaće jaje
130 ml domaćeg mlijeka
50 g oštrog brašna
20 g nasjeckanog vlasca
10 g nasjeckanog mladog luka

20 g maslaca

Za duxelle:

350 g smeđih šampinjona

100 g miješanih suhih gljiva (vrganji, lisičke, jablanovače…)

1 manja ljutika ili četvrtina luka

2 režnja češnjaka

2-3 grančice majčine dušice

100 ml suhog bijelog vina ili vermuta (Noilly Prat)

prstohvat mješavine začina kao za arrabbiatu

temeljac po potrebi

50 g maslaca

1 jušna žlica maslinova ulja

sol i papar

Za janjetinu:

2 filea od janjetine sa sedlom ili, ako je veći janjac, meso od kotleta u komadu BK cca 300 g

1 svježe lisnato tijesto

100-150 g na jako tanko narezanog pršuta manje slanoće, kuhanog špeka ili šunke

60 g Dijon senfa

1 žumanjak

sol i papar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 06:50