Koristite proizvode za njegu koji jamče kvalitetnu hidrataciju kože
 Almagea
OTKRIVAMO

Ovaj prirodni sastojak 10 puta je učinkovitiji od beta karotena

Istraživanja su pokazala kako astaksantin ima značajno jače antioksidacijsko djelovanje od uobičajenog izbora na tržištu.

Iako nam vrijeme vani ne govori tako, ljeto je doista iza ugla. I sada je zadnji trenutak da počnete pripremati svoju kožu za sve ono što volimo i jedva čekamo: dane na plaži, odmor na nekom sunčanom mjestu te dugotrajne boravke na otvorenom. I na sunce – na stvarno puno sunca. Svima nam se sviđa lijepa i preplanula koža, ali moramo je dobro pripremiti da podnese stres koji vrućina, znoj, sol i vlažan zrak donose. Spremne? Popis slijedi!


Eksfolijacija je ključna

Eksfolijacija je jedna od tehnika koju sljedećih tjedana uvedite u svoju noćnu rutinu. Uklonite tragove zimske kože i pomozite joj da se pripremi na ljetno, vlažno vrijeme. Stručnjaci kažu da je dovoljno primjenjivati ovaj postupak jednom tjedno kako biste uklonili mrtve stanice na licu i tijelu. Ovaj jednostavan postupak nježan je i blag za kožu, a iznenadit će vas koliko vam koža djeluje zdravo i sjajno.


O koži treba brinuti svaki dan

Sve znate: svakodnevna rutina čišćenja i njege pomaže u sprječavanju izbijanja prištića i nečistoća. U ljetnim danima to je posebno važno jer je koži potrebno osigurati dovoljno vlage. Ali, ne smijete zaboraviti da se o koži, osim izvana, moramo brinuti i iznutra. Svakodnevna izloženost UVA i UVB zrakama može dovesti do pojave hiperpigmentacija, opeklina, ubrzanog starenja kože i alergijskih reakcija. Kvalitetna briga o koži iznutra započinje redovitim kretanjem, hidratacijom, uravnoteženom prehranom i korištenjem ciljanih dodataka prehrani – poput Almagea® SUNLOVE SKIN+.

image
Štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala
Almagea

Tajna Sunlove Skin+ je u snažnom antioksidacijskom djelovanju koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča, argana i uljem ploda uljane palme u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Prirodni astaksantin ima 10 puta jače antioksidacijsko djelovanje od beta karotena1, a u brojnim istraživanjima se pokazao kao učinkovita zaštita od sunčevog zračenja i alergijskih reakcija. Jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu. Idealno, SUNLOVE SKIN+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno s početkom proljetnih mjeseci kako bi pripremili kožu za sunce, brže adaptirali cijeli organizam na intenzivnije UV zračenje (alergije na sunce), smanjili širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože. Za vrijeme izuzetno visokog UV indeksa, preporuča se korištenje 2 kapsule SUNLOVE SKIN+ dnevno zbog veće potrebe organizma za antioksidacijskom zaštitom.


Puno, puno tekućine

Koža mora biti vlažna izvana i iznutra, a to znači korištenje proizvoda za njegu koji jamče kvalitetnu hidrataciju kože, ali i unošenje dovoljnih dnevnih količina tekućine. Minimalna dnevna količina tekućine koju trebate unijeti je 2 litre!

image
Zaštita kože od sunca jednako je važna i na plaži i u gradu!
Almagea


Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Ni ovaj korak nije iznenađenje, iako ga znamo zaboraviti ako nismo na plaži ili na odmoru. Zaštita kože od sunca jednako je važna i u gradu: sunčeve zrake reflektiraju se i dopiru do kože, bili vi na plaži, na biciklu ili na nekoj gradskoj terasi. Ne zaboravite pritom na stopala ili vrat – te dijelove tijela često zaboravljamo, a s toplijim danima, i s manje odjeće na sebi, upravo ti dijelovi tijela najviše pate.

Ne zaboravite niti na svoje snažnije polovice. Almagea® SUNLOVE SKIN+ dodatak prehrani je namijenjen i muškarcima i ženama, a njegov jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu. A kao dodatnu pomoć muškarcima za rješavanje oksidacijskog stresa – i ljeti, i u svako doba godine - Almagea® je pripremila Almagea® MAN FORMULA+ dodatak prehrani. Možda je ovo ljeto pravi trenutak da zdrave korake učinite zajedno!

Literatura:

1. Udayan, A., Arumugam, M., Pandey, A. (2017) Nutraceuticals From Algae and Cyanobacteria. U: Algal Green Chemistry: Recent Progress in Biotechnology (Rastogi, R., Madamwar, D., Pandey, A., ured.), Elsevier Inc., Amsterdam, str. 65–89.

Linker
10. svibanj 2024 02:26