SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Moj dečko i ja se volimo, ali brani mi druženje s prijateljicama. Kako da to razriješim?

Ako vas "rezervira" samo za sebe, takva ljubav nikada neće imati sretan kraj

Moj dečko, kojeg jako volim, a i on voli mene, od mene zahtijeva da prestanem izlaziti sa svojim prijateljima, zapravo brani mi druženje s mojim prijateljicama. Trebam li prihvatiti tu zabranu i kako da se postavim? On sve opravdava ljubavlju. Imam 20 godina.

Petra D., Pula

Odgovara dr. Sanja Boban, psihijatar:

image
BILJANA GAURINA/CROPIX CROPIX

"Pretpostavljam da se vaš dečko boji da će vas izgubiti. On bi najradije da ste samo s njim i da vam nitko drugi nije tako važan. Razlog nije ljubav, barem ne zrela ljubav, koja je tolerantna. Nije dobro kada se mladi par izolira od prijatelja vjerujući da je dovoljan sam sebi. Vjerojatno se radi i o ljubomori jer ona je znak da se osoba boji da će biti ostavljena. Pokušajte u blagim, otvorenim razgovorima ukazati dečku da se nema čega bojati. Ako vas "rezervira" samo za sebe, takva ljubav nikada neće imati sretan kraj."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
14. svibanj 2024 01:26