- 4 artičoke
- 1 glavica luka
- 1 šalica bob
- 1 šalica graška
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice maslinova ulja
- 20 dag kuhane šunke ili vratine
- vezica peršina
- sol i papar
- limun
- 1 dl bijelog vina
- mladi češnjak
- povrtni temeljac
Priprema:
- Artičokama odrežite trećinu gornjeg dijela i odmah ih premažite prerezanim limunom da ne oksidiraju.
- U hladnu vodu iscijedite limunov sok pa u nju potopite cvjetove artičoka.
- Na maslinovu ulju u tavici propirjajte nasjeckani luk, dodajte bob kojem ste skinuli kožicu i grašak te nasjeckanu šunku.
- Maslinovo ulje, sol, krušne mrvice i peršinov list pomiješajte pa utrljajte u cvjetove artičoka.
- U tavicu s bobom i graškom stavite još artičoke okrenute prema gore, podlijte temeljcem i vinom pa pirjajte dok ne omekšaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....