SHUTTERSTOCK
tako ukusno

Lazanje sa špinatom i ricottom - sjajna ideja za vikend

Ukućani neće ostati ravnodušni

Legendarni lik iz crtića, mornar Popaj, povećavao je snagu svojih mišića jedući špinat, a znanost je u međuvremenu i dokazala da je to moguće. Špinat nije zdrav samo za mišiće nego za cijeli organizam. Evo jedan recept koji će vas oduševiti, a ni ukućani neće ostati ravnodušni.

image
SHUTTERSTOCK

Lazanje sa špinatom i ricottom

Sastojci:

  • 1 kg svježeg špinata,
  • 1 kutija gotovih lazanja
  • 250 g ricotte ili nekog drugog svježeg sira
  • 1 mali poriluk
  • 50 g parmezana,
  • 1 l mlijeka
  • 2 žlice brašna,
  • 50 g maslaca, malo muškatnog oraščića, sol i papar

Priprema:

  1. Blanširajte špinat. Ocijedite ga i nasjeckajte. Bijeli dio poriluka narežite na tanke kolutove. Propirjajte ih na maslacu pa dodajte špinat i sir. Posolite i popaprite.
  2. U drugoj posudi na maslac stavite brašno i stalno miješajte pa polagano ulijevajte mlijeko. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom. Na dno namašćenog oblika za pečenje ulijte malo bešamela, poslažite tijesto, na njega razmažite smjesu špinata i sira, prelijte bešamelom, pospite parmezanom i tako redom.
  3. Zadnji neka budu listovi tijesta te ih prelijte bešamelom.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 40 minuta.
13. prosinac 2024 13:57