FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
u nekoliko sekundi

Zaista djeluje! Frizer otkrio genijalan i tako jednostavan trik za prekrivanje sijedih

Korisnici TikToka oduševljeni su ovim trikom

Jednostavni trikovi za bolju kosu i kožu uvijek nam dobro dođu, posebno ako se radi o primjeni jednog proizvoda za rješavanje više problema. Upravo to je trik kojeg koristi njujorški frizer Matt Newman. Naime, on je uočio da gel maskara za obrve može odlično prekriti sijede.

Nakon što je shvatio da je odabrao pretamnu maskaru za obrve, Matt ju je odlučio iskoristiti kako bi sakrio sijede, otkrio je u svom TikTok videu. S nekoliko poteza maskarom oko sljepoočnice "uklonio" je tragove sijede kose, a i poboljšao izgled svog visokog repa.

Newman navodi kako je to stari frizerski trik koji zaista funkcionira jer je maskara sadrži gel i boju, a time se mogu pobojati sijede i zadržati dlake na jednom mjestu. Ovo je posebno koristan trik ako želite visoki rep koji će držati vašu kosu zalijepljenu uz tjeme (tzv. sleek frizura).

Naravno, kad odabirete maskaru za obrve (u ovom slučaju kosu) važno je pronaći onu koja odgovora po nijansi. Ako odaberete svijetlu maskaru, a vi imate tamnu kosu, nećete uspješno sakriti sijede, vjerojatno ćete izgledati kao da imate mrlje na kosi. Stoga probajte pronaći nijansu koja odgovora i vašoj kosi i vašim obrvama ili jednostavno kupite dvije verzije.

Također, ako ste borite s ispadanjem kose ili vam se na jednom dijelu kosa stanjila, opet možete posegnuti za maskarom za obrve. Ona vam može pomoći da malo pobojate svoje tjeme i sakrijete posljedice ispadanja kose.

Linker
27. travanj 2024 17:54