Regija

Stošiću i Fabjanu treba skinuti kapu. Jednom jer je prihvatio nešto što nitko ne bi, a drugom zbog ‘hypea‘

Miran Fabjan i Darko Stošić

 SCREENSHOT/YOUTUBE (FNC)
Stošića čeka napad na pojas koji drži Phil De Fries, a Fabjan će sigurno raditi još velikih regionalnih mečeva

Kakav meč! Kakva borba! Kakva runda! Sraz Mirana Fabjana i Darka Stošića ponudio nam je sve što smo očekivali, a i više je nego jasno da smo htjeli - sve!

S razlogom je ovo bio najiščekivaniji meč u povijesti regionalnog MMA-a. Ovoliki "hype" nismo vidjeli, ali ovo je viša razina. I oni koji nisu zagriženi pratitelji sporta željno su iščekivali ovu borbu, što i govori i više nego dovoljno. Čak i u večeri gdje se bori Filip Hrgović, gdje je finale Lige prvaka, ova priredba našla je svoje mjesto pod medijskim suncem.

Zasluge za ovo uvelike idu Fabjanu. "Slo Rocky" više je puta isticao da nije zaslužio meč s nekim tko ima rezime kao Stošić, ali do toga je došao upravo snalažljivošću u medijima. Upravo zbog toga je ova borba i bila toliko iščekivana...

U razgovoru s njim prije meča rekao nam je da će Stošić ljubiti pod unutar jedne minute. Bome, bio je blizu.. Slao je Stošića u nokdaun dva puta u prvih 20 sekundi meča i samo pokazao da je sve što govori istinito. Ipak, ovog puta ostao je kratak, Stošić je preživio taj nalet.

Nakon toga, srpski teškaš okrenuo je sve u svoju korist i uspio završiti meč "ground and poundom". Opravdao je ulogu favorita i upisao jako bitnu pobjedu, jer, moramo biti realni, da je ovdje izgubio, propao bi mu meč za napad na pojas u KSW-u, sve bi "otišlo u papar" te bi se morao iznova graditi. Tako da, svaka mu čast što je uopće prihvatio meč od kojeg ništa nije mogao dobiti, a mogao je izgubiti sve. Mnogi borci odbijaju razne borbe koje ne bi trebali, a onda netko poput Stošića to napravi.

Naravno, svaka čast i Fabjanu. To što je učinio za sport u regiji nemjerljivo je, popularnost FNC-a enormno je narasla samo nakon ove priredbe, a imajte na umu i ovo. Na ovoj priredbi borili su se i Marko Bojković, Vaso Bakočević, Croata Barrio, Dušan Džakić... Mnoga velika imena, a kao da se nisu ni borili. Toliko je sve bilo zaokupljeno ovim dvojcem...

Nadamo se da ćemo što brže gledati i jednog i drugog u kavezu. Stošića čeka napad na pojas koji drži Phil De Fries, a Fabjan će sigurno raditi još velikih regionalnih mečeva. Jedva čekamo - i jedno, i drugo.

Linker
08. lipanj 2024 08:00