Regija

(VIDEO) FNC časti snimkom jednog od najluđih mečeva u povijesti regije: Pogledajte kompletan meč između Stošića i Fabjana

Darko Stošić vs. Miran Fabjan

 Screenshot (youtube, Fnc)
Vodeća regionalna MMA organizacija odlučila je podijeliti s publikom snimku meča o kojem će se dugo pričati

Ogroman ‘‘hype‘‘ stvorio je Miran Fabjan uoči FNC 17 eventa koji se proteklog vikenda održao u Beogradu. Iako je ‘‘fight card‘‘ obilovao vrhunskim regionalnim borcima, gotovo svu pažnju odvukao je Fabjan.

Iskusnog slovenskog kickboksača, a danas MMA borca, čekao je najteži MMA meč u ne pretjerano dugoj MMA karijeri. Darko Stošić našao se na suprotnoj strani kaveza, nekadašnji UFC-ov borac, a danas drugi najbolji teškaš u KSW-u.

Mnoge je iznenadila činjenica da je Stošić prihvatio ovako riskantan meč. Srpski teškaš upustio se u meč koji mu nije mogao donijeti puno, ali porazom bi izgubio mnogo toga. Uz sve to, Miran Fabjan bio je u ozbiljnom naletu, prepun samopouzdanja došao je u Beograd i pokazao se nimalo naivnim protivnikom.

Već u prvoj razmjeni Fabjan je poslao Stošića na leđa. Kao što je Fabjan nekoliko puta spominjao, Stošić je uistinu otvorio meč ‘‘low kickom‘‘. Miran je bio spreman na takav pokušaj, odlično je kontrirao desnim direktom i Stošić se našao na leđima. Pokušavao je Fabjan dokrajčiti načetog srpskog teškaša, ali Stošić se ekspresno oporavio i vratio na noge.

Samo nekoliko sekundi kasnije, Fabjan je vratio Stošića na leđa. Lijevi kroše sjajno je odsjeo, a Stošić vjerojatno ni sam nije mogao vjerovati kako snažno udara Fabjan i kojom lakoćom ga šalje u nokdaun.

Stošića su spasile njegove hrvačke i parteraške vještine, ali ponajviše ga je spasilo iskustvo i mirnoća u ovakvim situacijama. Uspio je Stole primiriti tempo Fabjana, a nakon dvije minute i 10 sekundi prve runde dogodio se ključni trenutak ovog meča.

Stošić se spustio u ‘‘double leg‘‘, zaključao je hvat i odveo je borbu u parter. Fabjan se nije uspio vratiti na noge nakon tog rušenja, a Stošić je postepeno gradio poziciju i radio sve veću štetu. Izdržao je Fabjan nešto više od dvije minute u donjoj poziciji, sve dok Stošić nije došao do željene pozicije iz koje je nemilosrdno tukao Fabjana, sve dok suca Aleksandra Zorića nije naveo na prekid meča.

Erupcija oduševljenja nastala je na tribinama Arene u Beogradu. Domaći borac uspio je doći do pobjede nakon ogromnih problema tijekom prvih 15 sekundi borbe, a publika je svjedočila jednoj od najluđih regionalnih borbi.

Sjajna je vijest da je FNC odlučio podijeliti snimku ovog meča već idući dan. Naime, sinoć je na FNC-ovom YouTube kanalu osvanula snimka borbe koju možete pogledati u videu ispod teksta.

Unutar snimke nije uključen samo meč. Možete pogledati i ulaske boraca u kavez, kao i izjave koje su uslijedile nakon meča. Što dodati, osim da pokrenete tu snimku i ponovno uživate u meču o kojem će se dugo pričati.

Linker
10. lipanj 2024 20:02