Današnji stil života uistinu je stresan kako za našu psihu tako i za naše tijelo, koje nije stvoreno za cjelodnevno sjedenje u pogrbljenim pozicijama pred knjigom ili računalom, već je stvoreno za pokret.
Niz bolesti povezuje se sa sjedilačkim načinom života - od skolioza i kifoza, preko tenzijskih glavobolja, do nekih oblika karcinoma.
S druge strane, tjelovježba se povezuje s nizom blagodati kao što su smanjena razina stresa, bolje mentalne sposobnosti, smanjenje bolova u koštano-zglobnim strukturama, povećanje kvalitete života uslijed boljeg fizičkog i psihičkog stanja, povećanje samopouzdanja zbog boljeg izgleda...
Najbolji dio
Kako biste i vi, dragi naši, živjeli kvalitetnije i sretnije kroz našu Instagram i Facebook kampanju U TOP FORMI ZA SAMO 60 SEKUNDI koja obuhvaća 60 videa različitih tematika s ciljanim vježbama, pomoći ćemo vam ostvariti taj cilj.
Najbolji dio je taj što vježbe možete izvoditi bilo gdje - u svom domu, u parku, na plaži dok se sunčate... Nisu vam potrebni rekviziti, osim onih koje već imate, kao što je, primjerice, stolac.
Za svakog ponešto
Osim što ćete pronaći niz videa s uvijek aktualnim temama - mršavljenje i zatezanja kritičnih zona (pogotovo sad prije ljetnih mjeseci), pronaći ćete i vrlo zgodne vježbe u paru, jer znamo koliko vam je bitan društveni život. Stoga, umjesto na kavu, frendicu ili "jaču polovicu" povedite na zabavan trening, vjerujte, više će vas razbuditi nego kava. Tu su i vježbe za potpune početnike koji će na jednostavan način moći podići razinu svoje fizičke spreme i nakon nekog vremena pratiti i napredniji program vježbanja.
Mislili smo i na trudnice te nove mame, jer je vrlo bitno kvalitetno i umjereno kretanje tokom tih blaženih perioda. Pozabavit ćemo se i bolestima sjedilačkog i suvremenog života, pa vam predlažemo jednostavne, brze, ali jako učinkovite vježbe za bolove u leđima i vratu te vježbe za opuštanje.
Ali nismo zaboravili ni na vas, drage naše, koje ste već jako fit i tražite dodatni izazov u vašim treninzima kroz napredne vježbe.
Znojni, ali sretni
U svakom slučaju, pratite nas narednih 60 dana na Instagramu i Facebooku portala Živim i vježbajte s našom trenericom Danijelom Masnjak! Video specijal možete pogledati i ovdje.
Danijela Masnjak završila je program licenciranja za Pilates instruktora pri Udruzi verificiranih Pilates instruktora Hrvatske po programu Pilates Method Alliancea. Nakon završenog magisterija iz ekonomije, otvara vlastiti studio - Powerhouse te završava Fitness učilište sa smjerom Pilates instruktora. Trenutno pohađa program edukacije sa usmjerenjem za prenatalnu yogu na kalifornijskom Yoga Education Institutu, koji je član Yoga Alliancea i američki program licenciranja Niel Asher Technique.
Ako nam se pridružite u vježbanju ne možemo garantirati da se nećete oznojiti (jer hoćete, vjerujte, provjerili smo i sami), no možemo garantirati da ćete se zabaviti, da ćete osjetiti mišiće na koje ste možda već zaboravili da postoje i da ćete se sigurno osjećati bolje!
I ne zaboravite, biti u formi nije destinacija, to je životni stil na kojemu će vam vaše tijelo biti jako zahvalno!
Mali uvod u priču pogledajte u nastavku :)
Za podlogu:
- 120 g lješnjaka, pečenih i oguljenih
- 120 g svježih datulja
Za kremu:
- 300 g indijskih oraščića, namočenih preko noći
- 2 velike zrele banane
- 50 g sirovog kakao praha
- 50 g kakao maslaca
- 30 g ED kokosovog ulja
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 30 g ED kokosovog ulja
- 2 žlice sirovog kakao praha
- 1 žlica sladila po želji (može i bez)
Za podlogu:
- U blender ili sjeckalicu ubacite lješnjake i datulje te ih meljite dok se ne pretvore u pastu.
- Mali kalup za tortu, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje pa na dnu poravnajte pastu od badema i datulja. Ostavit u hladnjaku dok radite kremu.
Za kremu:
- Namočene indijske oraščiće ocijedite i operite pod mlazom hladne vode. Ubacite ih u blender i blendajte dok se ne pretvore u kremu.
- Dvije zrele banane također zblendajte i dodajte kremi od oraščića.
- Kakao maslac i kokosovo ulje otopite nad parom pa ih dodajte kremi.
- Dodajte i kakao te prstohvat sol.
- Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno pomiješali.
- Izlijte kremu na pripremljenu podlogu i odložite sve u zamrzivaču da se stisne.
Za glazuru:
- Otopite nad parom kokosovo ulje.
- Umiješajte u njega kakao prah i malo sladila ako ga odlučite koristiti, ja nisam ničim sladila.
- Prelijte ovim dobro ohlađenu tortu i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
- Prije posluživanja tortu ukrasite sjeckanim lješnjacima ili voćem po želji, ja sam koristila maline u prahu.
- Ukrasite tortu sjeckanim lješnjacima i dodacima po želji, recimo s malinama u prahu kao ja.
Savjet više!
- Ako nemate svježe datulje možete koristiti i kvalitetne sušene, ali njih onda natopite u mlakoj vodi koji sat prije pripreme kolača.
- Ipak, moja preporuka je koristiti svježe datulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....