SHUTTERSTOCK
Za hladnije dane

Veganska juha od mrkve i đumbira kao idealni podizač imuniteta

Ono što unosimo u tijelo od iznimne je važnosti u jačanju organizma

U hladnijim danima za tijelo je posebno važan dobar imunitet. Njime osiguravamo mnogostruke prirodne procese obrane organizma od raznih prehlada i virusa. Jedan od esencijalnih načina je i prehrana. Ono što unosimo u tijelo od iznimne je važnosti u jačanju organizma. To možemo učiniti kroz pripremu raznih juha. Osim što griju naše tijelo, donose mu brojne dobrobiti. Dobar primjer mogu biti namirnice poput mrkve i đumbira. I jedna i druga namirnica su fantastične u jačanju imunosnog sustava, pridonose boljoj probavi, a imaju i mnoštvo vitamina. Uz to, idealna je za one koji prakticiraju vegansku dijetu.

Juha od đumbira i mrkve

Sastojci potrebni za ovu kremastu juhu su:

  • 6 sjeckanih mrkva
  • 5 centimetara sitno sjeckanog đumbira
  • 2 jušne žlice kokosovog mlijeka
  • 4 češnje sitno sjeckanog češnjaka
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 1 sitno sjeckani luk
  • sol po potrebi
  • 1 jušna žlica kokosovog ulja

Priprema

  • Stavite posudu na srednji plamen, dodajte ulje i usitnjeni luk s češnjakom i đumbirom.
  • Nakon što se sve prožme, u posudu dodajte sjeckane mrkve i dobro promiješajte. Kuhajte tri do četiri minute, a zatim u nju dodajte povrtni temeljac.
  • Kad su mrkve potpuno mekane, maknite posudu s plamena i izblendajte sve sastojke kako biste dobili gustu, kremastu juhu.
  • Juhu prenesite u zdjelicu, posipajte sol za okus i kokosovo mlijeko na kraju. Servirajte vruće.
Linker
30. listopad 2024 00:38