U hladnijim danima za tijelo je posebno važan dobar imunitet. Njime osiguravamo mnogostruke prirodne procese obrane organizma od raznih prehlada i virusa. Jedan od esencijalnih načina je i prehrana. Ono što unosimo u tijelo od iznimne je važnosti u jačanju organizma. To možemo učiniti kroz pripremu raznih juha. Osim što griju naše tijelo, donose mu brojne dobrobiti. Dobar primjer mogu biti namirnice poput mrkve i đumbira. I jedna i druga namirnica su fantastične u jačanju imunosnog sustava, pridonose boljoj probavi, a imaju i mnoštvo vitamina. Uz to, idealna je za one koji prakticiraju vegansku dijetu.
Juha od đumbira i mrkve
Sastojci potrebni za ovu kremastu juhu su:
- 6 sjeckanih mrkva
- 5 centimetara sitno sjeckanog đumbira
- 2 jušne žlice kokosovog mlijeka
- 4 češnje sitno sjeckanog češnjaka
- 700 ml povrtnog temeljca
- 1 sitno sjeckani luk
- sol po potrebi
- 1 jušna žlica kokosovog ulja
Priprema
- Stavite posudu na srednji plamen, dodajte ulje i usitnjeni luk s češnjakom i đumbirom.
- Nakon što se sve prožme, u posudu dodajte sjeckane mrkve i dobro promiješajte. Kuhajte tri do četiri minute, a zatim u nju dodajte povrtni temeljac.
- Kad su mrkve potpuno mekane, maknite posudu s plamena i izblendajte sve sastojke kako biste dobili gustu, kremastu juhu.
- Juhu prenesite u zdjelicu, posipajte sol za okus i kokosovo mlijeko na kraju. Servirajte vruće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....