300 g tjestenine
125 g polutvrdog sira
40 g parmezana
2 male crvene čili paprike
1 češanj češnjaka
1 žlica ulja
150 ml mlijeka
150 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar
svježi peršin
2 listića mente
Priprema:
- Čili paprike očistiti od sjemenki i sitno nasjeckati.
- Češnjak sitno nasjeckati (ili protisnuti kroz prešu) i zajedno s čilijem staviti u duboku tavu na zagrijano ulje. Sve propirjati.
- Dodati mlijeko, vrhnje za kuhanje i naribani sir. Uz stalno miješanje kuhati dok se sir potpuno ne otopi.
- Dodati sol i papar po želji i sitno nasjeckane listiće peršina i mente.
- Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Sačuvati 3-4 jušne žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Ocijediti.
- Tjesteninu i izdvojenu vodu dodati umaku. Posuti parmezanom i poslužiti.
U ovakav recept možete dodati i mljeveno meso te napraviti bolonjez sa čilijem. Ako to činite, tada nakon što propirjate čili i češnjak dodajte meso tavu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....