FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
tako dobra

Osim što je ukusna, lubenica štiti i kožu

Osim što lubenicu možete jesti te tako kožu pomladiti iznutra, možete je upotrijebiti i kao ključni sastojak maski za kožu

Dobro ohlađena lubenica pravi je ljetni blagoslov. To ukusno, sočno voće obiluje vitaminima i nutrijentima koji pospješuju izlučivanje toksina i tijelo održavaju hidriranim za vrućih ljetnih dana. No, lubenica je i čudesna superhrana koja je puna antioksidansa i likopena, poznatog borca protiv slobodnih radikala, a oni zajedno pospješuju stvaranje kolagena pomažući koži da ostane mladolika i meka.

Drugim riječima, osim što lubenicu možete jesti te tako kožu pomladiti iznutra, možete je upotrijebiti i kao ključni sastojak maski za kožu. Evo na koje sve načine lubenica pozitivno djeluje na kožu:

● Kod manjih opeklina od sunca ili osipa lubenica je savršeno rješenje jer obiluje mineralima i antioksidansima, smanjuje crvenilo kože i upalu te ubrzava povlačenje osipa.

● Djeluje odlično kao antiaging sastojak jer pomaže u učvršćivanju kože i povećanju njezine elastičnosti.

● Možda će vas iznenaditi, ali lubenica je i odličan prirodni sastojak za piling. Obiluje vitaminom C te dubinski čisti kožu lica i daje joj svježiji izgled. Sitne granulice od kojih je sačinjena pulpa lubenice prodiru u kožu i djeluju kao blagi piling.

● Kod suhe i opuštene kože lubenica pomaže u vraćanju vlage zahvaljujući velikom udjelu vode. Koži vraća volumen te zdrav izgled i sjaj.

Linker
03. svibanj 2024 03:49