SHUTTERSTOCK
brončani ten

Pet malih trikova za dulju preplanulost

Kada kožu izlažemo sunčevim zrakama, ona gubi svoju prirodnu vlagu, stoga je hidratacija vrlo važna.


Brončana boja, nažalost, prirodno ne traje duže od dva tjedna nakon prestanka izlaganja suncu. No, uz pridržavanje nekoliko jednostavnih savjeta možete poprilično usporiti nestanak i ispiranje preplanulosti:


1. Dajte prednost tuširanju umjesto kupanju jer tako smanjujete vrijeme izloženosti djelovanju vode, a time se smanjuje i rizik od pojačanog ljuštenja kože.


2. Koristite blaga sredstva za pranje, po mogućnosti obogaćena sastojcima koji produžuju i čuvaju preplanulost ili kupite u ljekarni gel za tuširanje namijenjen za izuzetno osjetljivu kožu.


3. Ako se zbog velikih vrućina tuširate nekoliko puta dnevno, gel za tuširanje koristite samo na strateškim mjestima (preponama, pregibima i ispod pazuha) umjesto po cijeloj površini kože te ga poslije dobro isperite mlakom vodom.


4. Ako i po povratku s ljetovanje nastavite odlaziti na bazen ili na vikende na moru, poslije kupanja se obavezno istuširajte kako biste s kože uklonili sol i klor jer oni pojačavaju isušenost kože i pospješuju ljuštenje.


5. I nakon povratka s ljetovanja ili ako ljeto provodite u gradu svakodnevno na kožu nanosite preparat za nakon sunčanja, i to nakon svakog tuširanja te prije spavanja. Naime, ti proizvodi imaju izuzetno visoku sposobnost hidratacije, što koži pomaže da zadrži kompaktnost te da se odgodi ljuštenje, a time se i duže zadržava ravnomjerna preplanulost.

Linker
26. travanj 2024 02:19