Tijesto:
- 10 dag oštrog pšeničnog brašna
- 10 dag pirovog brašna
- 10 dag konopljinog brašna
- sol i voda
Nadjev:
- 20 dag gljiva
- 1 šalica špinata
- 2 glavice crvenog luka i 1 češnjak
- 1 šalica graška i mrkve
- 1 šalica domaće šalše
- sir brie i grana padano
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto tijesto pa ga ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
- Razvaljajte ga, narežite pravokutnike za lazanje.
- Za nadjev na luku ispirjajte gljive, dodajte šalšu i timijan.
- Na maslacu malo propirjajte špinat, blago začinite.
- Mrkvu i grašak skuhajte.
- Slažite sljedećim redom: tijesto, šalša, grašak s mrkvom, tijesto, špinat, sir brie, tijesto, gljive, grana padano, šalša, završite tijestom za lazanje.
- Podlijte ostatkom šalše i s malo vode.
- Gore naribajte sir.
- Pecite pod folijom na 180 stupnjeva oko 15 minuta, otklopite i na jakoj temperaturi pecite još 10 minuta.
- Pustite da odstoji 15 minuta pa jedite toplo.
- Uz lazanje jedite lisnatu zelenu salatu začinjenu preljevom od konopljina ulja, soli te limunova i đumbirova soka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....