Foto: iStock
I ljut i zdrav!

Čokoladni kolač

400 g brašna
450 g šećera
6 jaja
1,5 čajna žličica sode bikarbone
½ čajne žličice soli
125 g sjeckanih oraha
600 g čokolade za kuhanje
300 g maslaca
2 čajne žličice tabasca

Priprema:

  1. Čokoladu i maslac otopiti na vatri.
  2. U smjesu umiješati tabasco umak pa sve ostaviti da se malo ohladi.
  3. Jaja i šećer pjenasto izmiješati.
  4. Dodati im otopljenu čokoladu, maslac i tabasco.
  5. Sol i sodu bikarbonu pomiješati s brašnom i sve dodati smjesi.
  6. Smjesu izliti u dublji lim za pečenje namazan s malo maslaca i posut brašnom.
  7. Staviti u zagrijanu pećnicu. Peći na 180°C 30 minuta.

Ako želite, kolač možete obogatiti pri serviranju - poslužite ga uz svježe sezonsko voće ili preljev koji ste dobili njegovih iskuhavanjem.

Istu smjesu možete iskoristiti i za pečenje muffina, no tada svakako smanjite vrijeme pečenja, pogotovo ako želite dobiti "lava" efekt.

17. prosinac 2024 06:44