FOTOGRAFIJE: PRIVATNA ARHIVA
Ukusan i zdrav

Bez kuhanja i šećera, a preukusan! Morate isprobati ovaj čokoladni puding od samo dva sastojka

Čokoladni puding od japanskih jabuka i kakaa


Recept je pripremila: food blogerica Melita Matičević Rukavina


Obožavamo pronaći recepte koji su jednostavni, ukusni i zdravi. Možemo ih napraviti od nekoliko sastojaka i uživati u njima bez grižnje savjesti. Takav recept je "Puding od dva sastojka". Ne morate ga kuhati, koristiti šećer, nema laktozu ni gluten, a prikladan je i za vegane. Što reći osim da ga odmah morate isprobati?

image
FOTOGRAFIJE: PRIVATNA ARHIVA


Puding od dva sastojka

Sastojci

  • 1 japanska jabuka (kaki)
  • 1 žlica kakaa

Odaberite crvene i mekše japanske jabuke kako bi puding bio slađi. Isto tako, nemojte staviti više 15 grama kakaa jer će se previše stegnuti i puding neće biti kremast.

Priprema

  1. Ogulite japanske jabuke, nasjeckate ih na komadiće i stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  2. Potom dodajte kakao u blender. Ponovno blendajte dok se smjesa ne ujednači.
  3. Smjesu prelijte u zdjelicu ili čašu. Pustite da odstoji u hladnjaku barem sat vremena.

Dobat tek!

Linker
20. studeni 2024 20:34