PRONAŠLA GA ZARUČNICA

VIDEO Umro Rodney King, poznata žrtva policijske brutalnosti u Los Angelesu

FILE - This file photo of Rodney King was taken three days after his videotaped beating in Los Angeles on March 6, 1991. King, the black motorist whose 1991 videotaped beating by Los Angeles police officers was the touchstone for one of the most destructive race riots in the nation's history, has died, his publicist said Sunday, June 17, 2012. He was 47. (AP Photo/Pool, File)
 AP / AP1991

WASHINGTON - Mrtvo tijelo Rodneya Kinga, kojega su 1991. godine pretukli policajci, a to je snimio slučajni prolaznik, pronađeno je u bazenu u Rialtu u Kaliforniji.

Kinga je u ožujku 1991. s još nekoliko prijatelja policija zaustavila na cesti nakon potjere i brutalno pretukla. Slučajni prolaznik to je snimio i policajci su se našli pred sudom.

Nakon što su oslobođeni optužbi u Los Angelesu je izbila pobuna u kojoj su život izgubile najmanje 53 osobe a materijalna šteta iznosila je oko milijardu dolara.

Kingovu smrt prijavila je policiji u nedjelju ujutro u Rialtu, oko 80 kilometara od Los Angelesa, njegova zaručnica, objavila je policija. On je pronađen mrtav u bazenu ali okolnosti smrti još nisu objavljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:25