HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

Ministar uprave Mlakar: Pa zar vi u HNS-u nemate poštenog pravnika?

 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Sprema li se ministar uprave Davorin Mlakar zakoračiti u nogometnu arenu kao ‘joker zovi’ Igora Štimca? U taboru HNS-ova predsjednika iz sjene, kojega su Vlatko Marković i suradnici u međuvremenu suspendirali na dvije godine, računaju na to kao na izvjesnu stvar.

Član Štimčeve frakcije poziva se pritom na sadržaj Mlakarova razgovora sa Zorislavom Srebrićem i Damirom Vrbanovićem, koji su prošli tjedan zakucali na ministrova vrata.

Proceduralna pogreška

- Mlakar ih je pitao: “Pa, zar vi u HNS-u nemate poštenog pravnika?” - prenosi naš izvor.

Zagrebački ured opće uprave, podsjetimo, registrirao je Vlatka Markovića kao izbornog pobjednika. No, čini se da se tu potkrala poneka proceduralna pogreška te da Ministarstvo uprave, kao više instanca, pokazuje razumijevanje za argumente iz Štimčeve žalbe.Poništavanje prosinačke izborne skupštine značilo bi i prestanak mandata Zorislavu Srebriću i Ivi Šušku, čiji su ugovori ovjereni 2011. godine.

Druga runda

Najvažnije je da bi se takvom odlukom cijeli izborni proces vratio na početak, pa bi se umjesto za redovnu skupštinu 19. travnja zaraćeni tabori pripremali za drugu izbornu rundu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 11:33