ODGOVOR KAŽNJENIH

Štimac: Ne priznajemo legitimitet Markovića i HNS-a, pa tako ni njihovu odluku o suspenziji!

Igor Štimac okupio je većinu ‘kažnjeničke bojne’ i sasvim jasno rekao kako ne priznaje legitimitet Vlatka Markovića, sukladno tome niti odluku o suspenziji
 Drago Sopta/Cropix

ZAGREB - Gol Kobiašvilija u Gruziji poprilično je uzdrmao temelj Markovićeve vladavine, jer nije tajna kako HNS živi isključivo i samo na krilima uspjeha reprezentacije. Za novi kroše već grogiranom boksaču pobrinuo se Igor Štimac.

Nije Štico pozvao novinare na nedjeljnu ćakulu u Westin kako bi se naslađivao porazu u Gruziji, već da se pohvali kako njega i “kažnjenička bojnu” ne ferma previše odluka disciplinske komisije kojom je 27 delegata sa “štimčeve skupštine” suspendirano na dvije godine.

- Imali smo sastanak, a zaključak je kratak i jasan: ne priznajemo legitimitet Vlatka Markovića i aktualnog vodstva HNS-a, samim time niti odluku o kažnjavanju - rekao je Štimac.

Ovo “mi” podrazumijeva svih 27 kažnjenih, a od kojih je velika većina bila na mitingu u Westinu.

- Neki nisu mogli doći jer su imali ranije dogovorene obveze. Naše jedinstvo je neupitno - istaknuo je Štimac.

Ipak očito je ono bilo na kušnji, jer činjenica je da i druga strana radi “punom parom”.

- Zanimljivo je kako neki koji su od početka bili s nama nisu kažnjeni - nasmijao se pretedent za titulu vladara hrvatskog nogometa koji se brzo vratio na temu kazni.

- Kazna je apsurdna i dovoljno govori o slabostima aktualnih. To je bio jedan od razloga zašto smo krenuli u potragu za promjenama koje bi trebale donijeti boljitak.

U kojem je trenutno statusu opozicija Vlatka Markovića, Štimac je otkrio u nastavku:

- Čitava Hrvatska zna kako smo uputili zahtjev za poništenje skupštine u prosincu i još uvijek čekamo pravorijek ministarstva - pojasnio je.

Naravno, nedjeljno obraćanje naciji nije moglo proći bez spomena Mamićeva imena.

- Ako u statutu HNS-a jasno stoji da Zdravko Mamić, Pero Vićan i Miroslav Uljan ne mogu biti članovi skupštine zbog kaznenih postupaka koji su se u tom trenutku vodili protiv njih, a bez navedene trojice nema kvoruma, onda ta skupština nije ništa drugo već nelegalna. Inzistiramo kod ministarstva da što hitnije počnu primjenjivati zakone - apelirao je Štimac koji sa svojom svitom nema namjeru nazočiti skupštini HNS-a koja je zakazana za 19. travnja.

- Ako ne priznajemo legitimitet sadašnjeg vodstva, onda nema potrebe da se odazovemo radu skupštine koju su ti isti zakazali.

Štimac u nedjelju nije htio govoriti o neuspjehu reprezentacije u Tbilisiju.

- Bilić i reprezentacija nisu bili tema našeg sastanka - završio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 13:28