UČENJE U TRI SMJENE

‘Mi jedini idemo 7 godina u osnovnu’

Nastava se odvija u tri smjene, a školski sat traje 40 minuta, pa su roditelji izračunali da tako svaka generacija gubi godinu dana školovanja

SLAVONSKI BROD - Osmogodišnja OŠ Blaža Tadijanovića u Podvinju vjerojatno je jedina škola u Hrvatskoj koja traje sedam godina. Naime, tamo učenici posljednjih 15 godina nastavu pohađaju u tri smjene, a školski sat traje 40 minuta pa su roditelji izračunali da tako svaka generacija gubi godinu dana školovanja.

- Skraćen im je i odmor na deset minuta i za to vrijeme se i mijenjaju smjene, no, na žalost, u situaciji u kojoj jesmo to je trenutno jedino moguće rješenje - rekao je ravnatelj škole Tomislav Mirosavljević.

Iziritirani time što im djeca idu u tri smjene, bez mogućnosti izborne nastave, barem ne u adekvatnim učionicama, roditelji su se odlučili na krajnji potez - najavili su blokadu nastave i obraćanje novinarimakonferencije za novinare.

- Nakon toga odjednom se sve pokrenulo. Stigla je delegacija iz Grada i dobili smo obećanja da će naš problem biti riješen - najavio je Ivica Matijašević, predsjednik Vijeća roditelja. A rješenje je uspostavljanje dvosmjenskog rada u školi u Podvinju koje je moguće jedino ako se nadograde nove četiri učionice na matičnoj školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 02:24