PANIKA U GIMNAZIJI

Split: Učenici po školi rasprskavali ukradeni suzavac

Split, 041209.Oko 12.30 sati je u Drugoj jezicnoj Gimnaziji u Teslinoj ulici baceno sredstvo za koje se pretpostavlja da je suzavac, nakon cega su svi razredi na prvom katu ispraznjeni. Sestoro ucenika je upuceno na Prvu pomoc. Policija je odmah stigla radi ocevida pri cemu je od novinara zatrazeno da izadju van skole.Na fotografiji: djelatnici policije idu u razred (zdesna prvi do prozora) u kojem je bacen suzavac.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

SPLIT – U Drugoj jezičnoj gimnaziji u jutarnjoj smjeni bačan je suzvac, nastava prekinuta i škola panično ispražnjena ,a osmero djece zbog iritacije očiju i dišnih puteva završilo na Klinici za dječje bolesti – vijest je to koja je nešto iza dvanaest sati odjeknula i uspaničila roditelje gimnazijalaca.

Na teren su stigli policijski dijelatnici s psom tragačem . Pretražene su sve učionice, pa i školsko dvorište , ali nikakave tragove koji bi upućivali na bačeni suzavac našli nisu. Kako se moglo čuti od policijskih djelatnika na hodniku škole , prije negoli je očevid završen, vjerojatno se radi o suzavcu u spreju koji se koristi za samoobranu .

I uistinu, svjedoče djeca koja su neugodnosti nazočila, u Drugoj jezičnoj gimnaziji, nešto prije podne odvijala se prava drama. .

Iz šest razreda u trenu se slilo i na hodniku našlo oko 200-tinjak učenika koji su panično, glavom bez obzira napuštali školsku zgradu.

- Sve se dogodilo na malom odmoru iza četvrtog školskog sata – pričaju nam učenice ne želeći „iz solidarnosti“ orkriti svoja imena. U 2. f razredu dečki su u torbi jedne djevojke pronašli suzavac u spreju i počeli ga rasprskavati po razredu. Kako su vrata učionica zbog odmora bila šitrom otvorena, a prozori zatvoreni, neugodan miris počeo se širiti hodnikom.

- Neki od nas, pričaju nam učenice, imali su jako crvene i suzne oči, drugi su kašljali i tužili se na mučninu. Jedna je djevojka povratila. Nastavnici su brzo reagirali i zatražili od učenika da napuste sve učionice, a. ravnateljica škole Ivanka Kovačević odmah je pozvala Prvu pomoć i obavijestila roditelje

Ne sreću ova je mladenačka nepromišljenost prošla bez ozbiljnijih posljedica. Učionice su prozračene, zrak očišćen od ostataka neugodna mirisa, a nastava u drugoj smjeni je normalizirana.

Beškerova riječ dana - suzavac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:30