OKRŠAJ U ĆELIJI

VELIKI OBRAČUN U SPLITSKOM ZATVORU Boksački prvak Baraba nokautirao zatvorenika

 Paun Paunović/ CROPIX

SPLIT - Zbog udarca šakom kojim je onesvijestio drugog pritvorenika u splitskom zatvoru na Bilicama, Ante Bilić Baraba, bivši boksački prvak, nepravomoćno osuđen za ubojstvo na 12 godina zatvora, prebačen je u zatvor u Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija.

Baraba je napao Josipa Čubelića, koji je bio bez svijesti sedam minuta, a koji je prošlog tjedna osuđen na kaznu od tri i pol godine zatvora za više kaznenih djela .

Podsjetimo, Čubelić je kažnjen zbog pokušaja ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus i to s dvije i pol godine zatvora, pola godine dobio je zbog dovođenja u opasnost života i imovine, a tri mjeseca zbog ilegalnog držanja oružja. Za pokušaj ubojstva Davora Firića, Čubelić je oslobođen krivnje.

Na Bilicama je proveden i stegovni postupak nad pravosudnim policajcem, koji je kažnjen s plaćom manjom deset posto tijekom dva mjeseca.

Još ranije Baraba i Čubelić bili su zajedno u ćeliji, te njihov sukob vjerojatno datira još iz tog razdoblja. Nakon što su razdvojeni, napravljena je sigurnosna procjena sukladno kojoj više nisu smjeli biti zajedno, kako u ćeliji, tako ni tijekom šetnje i boravka u ostalim zajedničkim prostorijama u zatvoru.

Čubelić je, nakon udarca, bio siguran kako napad ima veze s njegovim pokušajem ubojstva Aleksandra Dimitrova, zvanog Aco Rus, za što je i osuđen. Međutim, među zatvorenicima se prepričava kako je pravi razlog napada što je Čubelić za Barabu govorio da je kukavica jer je ubio Kovu s leđa.

Ante Bilić Baraba osuđen je krajem prošle godine na 12 godina zatvora za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića, zvanog Kova, u Podstrani 23. listopada 2012. godine.

Otprije je dobio još i godinu i pol dana zatvora zbog razbojstva u Šibeniku. Kazne su spojene te je u konačnici dobio jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora, podsjeća Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:33