ELVIS ŠOPIĆ SE KAJE

Ubojica taksista: Nisam monstrum, duboko se kajem. Odslužit ću svoju kaznu

Zadar, 021109.Zupanijski sud u Zadru. Elvis Sopic (na slici ) osudjen je na 30 godina zatvora zbog ubojstva zadarskog taksista Igora Custica. Ubojstvo se dogodilo 29.sijecnja 2008 godine nadomak sela Korlat pokraj Benkovca.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZADAR - Nisam monstrum i zvijer kakvim su me prikazali mediji. Ja sam samo čovjek i nisam nikada imao problema sa zakonom. Duboko se kajem zbog svega što se dogodilo. Ljudi su izgubili sina kojeg im ja nažalost ne mogu vratiti, ali mogu odslužiti kaznu za ono što sam kriv i spreman sam to učiniti - kazao je Elvis Šopić (23) u rodnom Rašteviću samo nekoliko sati po izlasku iz zadarskog pritvora u kojem je proveo tri godine od dana ubojstva Igora Ćustića (30) na cesti u Korlatu pokraj Benkovca.

Šopić je nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 15 godina.

Kazao je kako kobne noći u vožnji prema Korlatu nije imao namjeru nikoga ubiti, te da se sve dogodilo zbog strašnog spleta nesretnih okolnosti. Za vrijeme vožnje Ćustić ga je, kako je rekao, navodno pitao od kuda je, jer je imao "čudan" naglasak. Nakon što mu je Šopić odgovorio da je za vrijeme rata živio u Srbiji, Ćustić ga je, kako je ispričao, počeo napadati da je "četnik".

- U Zadar sam krenuo prodati pušku, no kako cijena koju mi je kupac nudio nije bila povoljna, predomislio sam se i odlučio vratiti u Raštević. Kako u to vrijeme više nije bilo autobusa za moje mjesto, prišao sam taksistu koji je bio na redu za vožnju i pitao ga hoće li me prebaciti. Dogovorili smo cijenu i krenuli. Tijekom vožnje pričali smo o automobilima. Pitao sam koliko troši ovaj njegov, a on mi je odgovorio da to nije bitno, već da je važno da vozi. U jednom me trenutku pitao odakle sam, i tu je sve počelo. Sjedio sam iza njega, a on me uhvatio za jaknu. Nije znao da je ispod puška. Uhvatio je pušku za cijev i počeo potezati pitajući me što mije to i odakle mi. U tom potezanju puška je opalila. Nisam ni shvatio da je mrtav. Izašao sam iz automobila i otvorio njegova vrata. On je pao na mene, i slijedeće čega se sjećam moje su ruke na mjesečine umrljane krvlju - ispričao je Šopić iznova naglasavajući kako nije imao namjeru ubiti taksista te da nije zapalio njegov auto.

- Ta vrsta automobila ne može se zapaliti na tako jednostavan način. Ja to nisam učinio, a pobjegao sam s mjesta nesreće jer me uhvatio strah. Ubrzo sam uhićen i sve što se dogodilo priznao sam policiji. Neke osobe koje su dijelovi priče ne želim ni dan danas dovoditi u nezgodnu situaciju - naveo je u svojoj priči Šopić dodajući kako mu se dok je bio u zatvoru rodio sin.

Najavio je odlazak u Centar za socijalnu skrb gdje će pokušati dobiti dopuštenje da vidi sina koji sada ima tri godine. - On će mi sada dati novu snagu kako bi sve izdržao - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 20:06