NA SLOBODI ČEKA PRESUDU

Ubojica taksista Elvis Šopić želi u Austriju kako bi prvi put vidio sina

 Vladimir Ivanov / Cropix

ZADAR - Kao što je i najavio, 23-godišnji Elvis Šopić iz Raštevića, koji je prije tri godine brutalno ubio zadarskoga taksista Igora Ćustića, odmah nakon izlaska iz zadarskog pritvora posjetio je benkovački Centar za socijalnu skrb, gdje je predao zahtjev za viđanjem sina, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je samo nekoliko sati nakon izlaska na slobodu, gdje će biti do pravomoćnosti presude, kazao kako sina, koji se rodio dok je on bio u pritvoru, želi vidjeti što prije, u benkovačkom Centru za socijalnu skrb nisu htjeli komentirati postupak pojašnjavajući kako će više informacija imati tek za nekoliko dana.

- U ovom trenutku ne smijem davati nikakve informacije - kazala je Milka Blekić, voditeljica benkovačkog Centra, koji bi u postupku trebao posredovati između optuženog Elvisa Šopića i majke sada trogodišnjeg djeteta, koja se navodno već duže vrijeme sa sinom nalazi u Austriji.

Zanimljivo je da je upravo benkovački Centar za socijalnu skrb još na prvom suđenju za ubojstvo taksista, prozvao Šopićev odvjetnik po službenoj dužnosti Smiljan Bakočević, zamjerivši im što su netom prije tragedije uskratili Šopiću odlazak u inozemstvo.

Iako je nakon njegova izlaska iz pritvora njegovu obiteljsku kuću cijelu noć čuvala policija, Šopić cjelodnevno policijsko osiguranje više nema jer, kako kažu u PU zadarskoj, u ovoj situaciji policija postupa jedino u slučaju ako to od nje zatraži sud.

U tom slučaju Šopić je dužan obavještavati policiju o svom kretanju i javljati se za potrebe kaznenog postupka.

Cijeli članak pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 20:07