ŠTO SKRIVA BJEGUNAC

Tko je te kobne noći bio u autu? Vozač BMW-a Davor Rogić ne želi otkriti identitet suvozača

Vlasnik BMW-a koji je u noći na srijedu usmrtio pješaka Gorana Škrbića (39) u Ulici baruna Trenka u središtu Zagreba, predao se policiji jer je na internetskim portalima vidio da su mu policajci na tragu. Iz prometne policije zahvaljuju medijima na pomoći. Kad je vidio da policija intenzivno traga za njim, Davor Rogić došao je u postaju prometne policije u Heinzelovoj u pratnji odvjetnika Mitka Naumovskog koji je nekoliko sati ranije najavio dolazak svojeg klijenta.

Rogićev odvjetnik Naumovski tvrdi da se nije kalkuliralo s vremenom predaje policiji.

-Termin predaje odredio sam ja jer prije 17 sati nisam mogao doći zbog drugih poslovnih obaveza, rekao je.

- Radi se o 32-godišnjem Davoru Rogiću koji je prometnoj policiji već poznat po prekršajima. Ipak, težih delikata nije imao i u kaznanu evidenciju nije uveden. Ne poriče da je sudjelovao u prometnoj nesreći, ali ne želi reći ime osobe koja je bila s njim u autu.

O razlozima skrivanja identiteta druge osobe možemo spekulirati, no ako će se strategija obrane temeljiti na verziji prema kojoj on nije bio za upravljačem u trenutku nesreće, vidjet će se prema tragovima iz kabine je li to istina - tvrdi policijski izvor Jutarnjeg lista. U policiji su svjesni da je bilo dovoljno vremena za uklanjanje tragova i podmetanje lažnih otisaka i mikrovlakana.

- Postoje forenzičke tehnike koje je zaista teško zavarati - poručuju.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:37