ŠTO POKAZUJU SNIMKE NADZORNIH KAMERA

Novi detalji: Vozač BMW-a izašao je iz auta, kapu pješaka bacio s auta na pod i ostavio ga da umre...

Pješak Goran Škrbić (39) bio je u stanju teškog pijanstva u trenutku smrtonosnog naleta BMW-a
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Pješak Goran Škrbić (39) bio je u stanju teškog pijanstva u trenutku smrtonosnog naleta BMW-a na zelenom valu u noći na srijedu, iznenada je “banuo na kolnik” i iznenadio vozača Davora Rogića (32), koji je, prema rezultatima vještačenja krvi, bio trijezan.

Analiza uzoraka pokazala je da je Škrbić imao u krvi 2,27, a u mokraći 2,61 promila alkohola. Test na alkohol i droge kod Rogića je pokazao negativan rezultat.

Prema dosad prikupljenim podacima, veliki dio krivnje za nesreću je na pokojnom volonteru franjevačke ubožnice Goranu Škrbiću, no nedvojbeno je da mu vozač Rogić i njegov zasad još uvijek nepoznati suvozač nisu ni pokušali pomoći. Rogić i dalje ne želi reći ime osobe koja je bila s njim u autu. Taj je muškarac također odgovoran za kazneno djelo nepružanja pomoći. Prometni kriminalisti i dalje operativnim putem utvrđuju njegov identitet.

Kriminalistički operativci prometne policije gledali su snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kobni nalet i događanja nakon toga.

- Šokirali smo se bešćutnošću obojice muškaraca koji su izišli iz BMW-a. Pješak je silovito nabačen na auto, a potom je pao na kolnik. Kapa mu je ostala na poklopcu motora. Suvozač i vozač izišli su iz auta, pogledali unesrećenog čovjeka, skinuli kapu s auta i bacili je na cestu, a potom mirno ušli u BMW i odjurili. Zaista nehumana gesta, opisuje službenik koji je pregledao snimak.

Policija i dalje poziva svjedoke nesreće da se jave.

Cijeli članak pročitajte sutra u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:46