BRAVO!

U još jednom gradu sagrađeno oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje

Projekt je vrijedan 860 tisuća eura, od čega je većina sredstava došla iz fondova EU
 Grad Osijek

Iz Grada Osijeka objavili su kako su gotovi radovi na oporavilištu za strogo zaštićene divlje životinje, koje djeluje u sklopu Zoološkog vrta u Osijeku. Time je taj grad na Dravi stao uz bok Zagrebu, u kojem je oporavilište za divlje životinje sagrađeno u sklopu ZOO vrta i koje je trenutno pred otvaranjem.

– U našem ZOO posljednjih godinu dana zaista se događaju velike promjene i vidljiv je značajan napredak u vidu realizacije i provođenja mnogih projekata. Ono što svakako možemo reći na temelju broja posjetitelja je da naš Zoološki vrt bilježi rekordne rezultate. Tako je prošla godina bila rekordna u odnosu na dotadašnju najuspješniju 2019. godinu – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

Direktor Unikoma Igor Pandžić osvrnuo se na novozavršeni projekt oporavilišta.

– Projekt oporavilišta za strogo zaštićene divlje životinje vrijedan je 860 tisuća eura. Bitno je naglasiti kako je 85 posto sufinancirano sredstvima iz Europske unije, a ostatak iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovim projektom stvorili su se dodatni i bolji uvjeti za Zoološki vrt, ali i za bioraznolikost grada Osijeka, Slavonije i Baranje jer sada možemo te životinje koje su nastradale u prirodi adekvatnije oporaviti i pustiti nazad u prirodu – rekao je Pandžić.

Utvrdio je i kako je oporavilište s veterinarskom ambulantom najmodernije opremljeno te kako su se kroz projekt dodatno napravile volijere u kojima ptice mogu letjeti, hladnjače za hranu, vozila te kamere na svim nastambama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:23