STARA ZNANICA

Iz nacionalnog parka pohvalili se bogatim foto-ulovom: Snimili su i risovicu te njeno mlado

Oni su još krajem 2011. godine počeli s korištenje digitalnih kamera koje se aktiviraju na senzor pokreta
 Nacionalni park Paklenica

Iz Nacionalnog parka Paklenica objavili su nekoliko fotografija koje su nastale na području kojim upravljaju. Ne radi se o lijepom krajoliku nego o stanarima šuma. Ovog su se puta pohvalili s nekoliko foto-ulova: na slikama su srne, divokoze i divlja svinja, kao i risovi. Svi oni kreću se tim područjem jer tamo ima hrane, smatraju iz parka.

- Uvijek nam je drago vidjeti ovakve fotografije, pogotovo kad je u pitanju mladunče. U prosincu 2013. godine prvi put je snimljen ris i od tada se redovno viđa na našim foto zamkama. Ljetno je doba i velike su vrućine, a risovica uz to ima i mladunče (doji). Risovi, baš kao i domaće mace, nisu skloni debljanju - pojasnili su iz parka ispod fotografija koje su podijelili na Facebooku.

U Nacionalnom parku Paklenica krajem 2011. godine započelo je korištenje foto zamki, digitalnih kamera koje se aktiviraju na senzor pokreta. Djelatnici parka zamke postavljaju uz solila, prolaze za životinje, lokve i slično, tako da je velika šansa da će kamere snimiti razne vrste stanovnika parka.

image
Nacionalni park Paklenica
image
Nacionalni park Paklenica
image
Nacionalni park Paklenica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 03:56