DVA DANA

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja u Zagrebu se otvara izložba o tome kako žive neke životinje

Interaktivni kamion već je posjetio Helsinki, Varšavu, Berlin, Prag, Bratislavu, Ljubljanu, Budimpeštu i mnoge druge gradove

Ilustracija

 Martina Berg/Imagebroker/Profimedia

U Zagreb na Međunarodni dan zaštite životinja dolazi mobilna izložba Za životinje – Europska turneja 2024., koja putuje kroz veće europske gradove i prikazuje svakodnevicu životinja na industrijskim farmama. Kamion posebno prilagođen vizualno i funkcionalno čini mobilnu izložbu, a njegova unutrašnjost opremljena multimedijalnim sadržajem vjerno prikazuje život životinja na farmama. Posjetitelje će dočekivati članovi švedske organizacije Projekt 1882 i volonteri udruge Prijatelji životinja.

- Hrvatska se ne razlikuje od ostalih europskih zemalja po načinu držanja životinja, a u luci Raša životinje nakon višesatnog putovanja kamionima tovare u brodove i prevoze na Bliski istok, gdje ih čeka klanje bez omamljivanja. Najučinkovitiji način da kao pojedinci pomognemo životinjama koje ljudi uzgajaju za hranu je odabir biljnih proizvoda i jela - poručili su iz Prijatelja životinja.

Izložba će se moći razgledati 4. i 5. listopada od 9 do 19 sati na križanju Ulice Tome Bakača i Ulice Augusta Cesarca u Zagrebu, odnosno, kod Müllera na glavnome trgu. Razgledavanje izložbe je besplatno te dostupno i korisnicima invalidskih kolica.

Interaktivni kamion već je posjetio Helsinki, Varšavu, Berlin, Prag, Bratislavu, Ljubljanu, Budimpeštu i mnoge druge gradove. Nakon Zagreba, mobilna izložba nastavlja dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 08:03