IMA PERJE

Iz osječkog azila pokazali ptića koji je jedini preživio odvajanje od majke: ‘Borimo se!‘

Svi koji su se ikada bavili othranom jako mladih bića znaju da je teško granatirati kako će to uspjeti
 Screenshot Facebook

Poznato je kako u osječki azil ne spašava samo pse - pomoći će oni mačkama, pticama, kokošima, a jedno je vrijeme glavna zvijezda tog azila bio veliki, ružičasti (i nikad prežaljeni) prasac Archibald. Zbog toga ni ne čudi što su nedavno spasili malene ptice koje je jaki vjetar otpuhao iz gnijezda. Nikako ih nisu mogli vratiti na stablo, majke nije bilo u blizini, pa je jedna njihova volonterka preuzela brigu o malenima.

Svi koji su se ikada bavili othranom jako mladih bića znaju da je teško granatirati kako će to uspjeti. Pticama je posebno stresno odvajanje od majke, a neke čak znaju umrijeti zbog toga. Ne čudi da veliki broj othrana ne završi dobro za malene. No, iako im je to bilo dobro poznato, iz osječkog azila su se odlučili boriti za ove ptičice. Dva tjedna nakon što su ih odlučili spasiti, nažalost, živ je samo jedan maleni stvor. Drugi nisu uspjeli.

- Nisu sve ni dočekale da uopće počnu nalikovati na ptice. Ali eto, bar jedan hrabri maleni stvor je ostao i sad uči kako biti ptica. Držite joj fige da uspije jednom, nadam se uskoro, preletjeti cijelo nebo iznad Azila - poručili su iz skloništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 00:00