NEMA VIŠE ULAZNICA

Vori: U polufinalu smo, tko sad može misliti na umor

 Nenad Dugi / Cropix

Na konferenciji za novinare uoči polufinala s Poljskom Červara je predstavljao zamjenik Slavko Goluža. Zajedno s Igorom Vorijem i Jakovom Gojunom, Goluža je iznio stanje u momčadi i očekivanje u utakmici u borbi za polufinale.

- Odigrali smo protiv Danske najbolju našu utakmicu otkad sam ja na mjestu Červarove desne ruke. Obrana je bila pravo čudo na čelu s izvrsnim Alilovićem. Isto tako mora biti i protiv Poljske.

Goluža je odlično izdanje u zadnjoj utakmici pripisao idealno tempiranoj formi te protiv Poljaka očekuje potpuno istu, pa i bolju igru:

- Sve se o Poljacima zna. Igraju vrlo pokretljivu 6-0 obranu koju će teško biti preskočiti. Dobili smo ih nedavno, no sada im se vratio Bielecki koji je u vrhunskoj formi. Neću pretjerati ako kažem da su oni u polufinalu čak i blagi favoriti iako smo mi u pravom zaletu. Poljaci nemaju što izgubiti i tu je njihova prednost.

S obzirom na najave uoči Eura da reprezentacija nema nikakve imperative zbog procesa pomlađivanja i pripreme za olimpijski ciklus, Golužu se malo može korigirati:

Ni Hrvatska nema nikakve imperative jer su do sada napravili i više nego što se od njih očekivalo. Već i plasman u polufinale ogroman je uspjeh.

Igor Vori odigrao je “sto” takvih polufinala. Potpuno je spreman iako je u nekim utakmicama djelovao dosta umorno i iscijeđeno:

- U polufinalu smo, tko sad o tome može razmišljati. Jesam umoran i iscrpljen, igram po 60 minuta, toliko igram već šest mjeseci u Hamburgu. Imam i neke zdravstvene probleme, ali ne bih ih isticao.

Vori se osvrnuo na izjavu iz poljskog tabora da će se u finalu osvetiti Francuzima za poraz u skupini:

- To je u redu, imaju se pravo hrabriti i dizati. To je njihova metoda motivacije. Vidjet ćemo tko će igrati u finalu. Moguće je da će presuditi i svježina momčadi, a želja će opet biti najvažniji ‘argument’.

Na pitanje o Aliloviću te službeno najefikasnijem vrataru turnira Szmalu, Vori je dodao:

- Mi vjerujemo u našu obranu i Mirka, Szmalu je poljska obrana velika pomoć. Sve je otvoreno, a sigurni smo da ćemo dati sve od sebe. Protiv Danske bili smo doslovce lepršavi, ako to ponovimo, pobjeda je vrlo realna opcija.

- Ja sam još u šoku. Protiv Danaca smo od prve minute bili gazde na terenu i ako tako odigramo protiv Poljske, nema sumnje tko će igrati u finalu. Drago mi je da sam među najboljima u obrani, da sam po statistici drugi bloker prvenstva. Dosta smo to trenirali još u Makarskoj pripremajući se za Euro - dodao je Jakov Gojun, jedan od mlade garde koji je zadovoljio u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Nema više ulaznica za završnicu

Bečki Stadthalle prilično je velika dvorana u koju stane 11.000 gledatelja. Za polufinala i završni dan bit će dupkom puna. Što je najvažnije, bit će puna crveno-bijelih kockica.

Nažalost, za one koji kartu još nisu nabavili, nada je jako “tanka”. Sve su ulaznice rasprodane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 06:11