POBIJEDIO RUKOMET

Červar: Ne smijemo 'poletjeti' jer prvenstvo je tek počelo!

 Damir Krajač / Cropix

Izbornik Lino Červar bio je zadovoljan izvedbom svojih izabranika na startu Europskog prvenstva.

- Zahvalio bih ponajprije igračima jer su odigrali herojski. Bilo je najbitnije da ne odustanemo, da se ne predamo i nismo. Vidjeli ste da smo mijenjali puno obrana, igrača... Tražili smo se. Bili smo sjajni kao ekipa, ali neki su odigrali maestralno, Vuković, Alilović, Balić, Štrlek.. sretan sam zbog rukometa i nas svih - izjavio Červar je netom nakon pobjede nad Norveškom.

- Posebno je za pohvaliti to što smo ovako igrali, a najmlađa smo reprezentacija. Igrali smo protiv igrača koji redom imaju 35 godina, a kod nas najstariji ima 30 - kazao je izbornik, ali i upozorio:

- Vrlo je bitno da ne lebdimo i budemo čvrsto na tlu jer prvenstvo je tek počelo i treba se pripremiti za Ukrajinu, koja nije slaba. Pobjedom bi se plasirali dalje, a potom bi se borili s Rusima za prvo mjesto. Ova pobjeda nam mora biti poticaj da još jače krenemo na protivnike i ostvarimo zacrtane ciljeve.

Mirko Alilović bio je ponajbolji pojedinac hrvatske reprezentacije. Naš vratar nije krio oduševljenje.

- Ispraćeni smo sa skepsom, no pokazali smo da vrijedimo. Igrali smo svim srcem, dali sve od sebe i nagrada je stigla. Ovo je lijep rezultat, pali su neugodni Norvežani - kazao je Alilović i naglasio kako mu obrana 6-0 odgovara.

- Takvu obranu igramo i u klubu pa mi zbilja odgovara. Pohvalio bih igrače bez kojih ne bih tako dobro branio - izjavio je Mirko i pozvao navijače da 'skoče' do Graza ne iduće utakmice.

- Očekujem pakao u četvrtak i subotu - završio je hrvatski heroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:09