ZVIJEZDA EP-a

Balić: Uvijek odigramo nešto novo, ne mogu nas pročitati!

 Reuters

Nakon prve utakmice u kojoj je bio uvjerljiv i podređen uspjehu momčadi, moglo se čuti, “ Balić je ponovo pravi”. On se na takve konstatacije uopće ne osvrće. Štoviše, ljute ga polovične analize, vraćanja u prošlost, usporedbe i nagovještaji. U susret Euru rekao je da je spreman, a to je onda obavljeno više od pola posla za svakog trenera, za svaku momčad. Zračio je posebnom radošću jutro nakon velike pobjede. Pobjede u kojoj je gradio, asistirao, napadao kad nije bilo rješenja, forsirajući isključenja i sedmerce, pišu Sportske novosti.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

U novoj verziji napada s igračem manje dobio je zahtjevnu ulogu, koju je Červar, čini se, namijenio samo njemu.

- Za sada nam je to odlična varijanta. Suparnicima stvaramo veliku pomutnju u obrani. Malo zakuhamo na jednoj da bismo profitirali na drugoj strani. Stvaramo šanse, postižemo pogotke. Nije to loše, kad se dobro odradi, uvijek se pronađe neko rješenje - rekao je na kavi u društvu suigrača koje je odmah pohvalio. - Kad odvrtimo film, vidimo da je cijela momčad dala svoje. Bilo je slabijih trenutaka, ali u velikom dijelu utakmice bili smo bolji. Norveška je vrlo čvrsta i jaka momčad koju smo nadigrali. Znali smo se držati svih dogovora, strpljivo i mirno, nisu nam mogli parirati ni bez vratara na golu. Drago i Mirko zaslužuju posebne pohvale. Moram istaknuti Duvnjaka, Kopljara, Gojuna i sve redom za obranu, nije lako igrati protiv igrača koji redovito svakome zabijaju više od trideset golova. Prema tome, obrana je odradile velik posao.

U situaciji kad ulazi s markirnim dresom i kada Alilović napušta vrata, Balić preuzima odgovornost u napadu. Brzina reakcije u slučaju pogreške može nas skupo stajati. No, Balić se ne boji se da će se protivnici okoristiti u toj situaciji.

- Ne mislimo na pogrešku. Važno je čuvati loptu do izgledne prilike, ulaska s krila ili prolaska kroz zonu. Nema velikog rizika, mi tjeramo protivnika da prvi reagira - pojasnio je Balić, koji je svojom lucidnošću opravdao ulogu koju ima u igri s igračem manje.

Za sada nema alternativu na mjestu korektora ili...

- Nismo vježbali previše, dovoljno je samo nekoliko dogovora i svi brzo prihvate igru. Nikad ne igramo istu varijantu. Uvijek je nešto različito, zato valjda i nećemo biti pročitani - priželjkuje splitski Mozart ili Superstar, kako su ga prozvali austrijski mediji.

To s markerom novost je koju nismo vidjeli kod drugih ekipa. Nemaju svi Balića...

- Nisam ni ja gledao nekoga, ali brzo će i drugi to početi igrati.

Zahvaljujući vama, ne vjerujemo da mogu izgledati bolje.

- Vi mislite stilski onako kad se obuče marker. Pa da izgleda sjajno... - našalio se Balić u Royal cafeu, u kojem je uživao s Duvnjakom, Čupićem, Vukovićem i ostalim našim reprezentativcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:13