IVO ŠUŠAK

Zvali su i ‘veliki’, ali presudila je ozbiljnost Zagrebova projekta

Uz NK Zagreb povezuju me prekrasne uspomene, ali došao sam ispisati najljepšu stranicu svoje nogometne karijere, tvrdi 62-godišnji trener bogatog iskustva
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Ponekad vam jedna obična kava može promijeniti život. Sudeći prema riječima Ive Šuška, doza kofeina imala je blagotvoran učinak na sklapanje posla s Draženom Medićem. Od prvog je sastanka, kaže Šušak, bio u projektu Zagreba, “iako nisam mogao biti siguran hoćemo li se dogovoriti za suradnju”.

- Možda će vam se to činiti kao bahatost, ali bio bih razočaran da me u ovakvoj situaciji Medić nije pozvao na čašicu razgovora. Ne kažem da sam očekivao posao, ali poziv na kavu svakako - naglasio je bivši izbornik Gruzije i trener koji je četiri godine izbivao iz hrvatskog nogometa.

Čim je stigao Medićev poziv, Šušak je sve ostale ponude stavio u zamrzivač.

- Nikad nisam licitirao s ponudama, iako uvijek godi kada se vaše ime spominje u kontekstu velikih klubova, Dinama i Hajduka. Međutim, od te prve kave znao sam da želim na klupu Zagreba.

Poslovne detalje ugovora čelnici nisu željeli otkriti, stoga je iznos od 10.000 eura mjesečne plaće ostao bez službene potvrde. Što se tiče trajanja suradnje, Šušak je bio posebno entuzijastičan.

- Daj Bože da što dulje ostanem u klubu. Bilo bi lijepo ovdje sjediti i za dvije, tri godine jer želim ostaviti značajan trag u Zagrebu koji sam oduvijek, kao pridošlica u grad, simpatizirao.

Zagreb je u Šušku dobio trenera kojega uz Kranjčevićevu povezuju ugodne uspomene. Od 1989. do 1991. pod njegovim je vodstvom Zagreb treću jugoslavensku ligu zamijenio prvom.

- To je bila prekrasna priča, ali ja sam došao ispisati najljepšu stranicu svoje trenerske karijere. Vjerujte mi, u meni ima dovoljno entuzijazma i elana da realiziramo projekt stabilizacije i napretka ovog ozbiljnog projekta.

O ciljevima za sljedeću sezonu Šušak govori s dozom opreza, a brojke ne želi navoditi.

- Želimo biti bolji, to je jedini cilj koji imam. Dosad u razgovoru s predsjednikom niti jednom nije spomenuto prvo, peto, osmo ili trinaesto mjesto kao nešto čime bismo bili zadovoljni.

Prošlogodišnja sezona prepuna turbulencija dobra je opomena i starom liscu koji je rekao da je upoznat s kadrom, ali i da će tražiti dodatne savjete svojih prethodnika.

- S Lukom Pavlovićem sam već dva puta razgovarao, a Igoru Štimcu dao sam malo vremena da predahne pa ćemo se sigurno vidjeti. Cijenim njegovo znanje i želim njegovo mišljenje o svakom igraču kojeg imam u kadru.

Goruće pitanje vezano za Zagrebovu svlačionicu je sudbina Davora Vugrinca. Na pitanje o tome bi li ga htio imati na dispoziciji, Šušak je odgovorio protupitanjem: - Tko bi se odrekao prvog strijelca lige?

Na potezu je Medić koji je najavio rješavanje Vugrinčeva ostanka ili odlaska u sljedećih desetak dana.

Cavaliere: Ovakve uvjete imaju najbolji talijanski klubovi

Nakon tromjesečne potrage Zagreb je dobio i novog direktora. Medić je imenovanje Talijana Vincenza Cavalierea objasnio jednostavno: bio je najbolji, zato je i pobijedio u konkurenciji 220 prijavljenih. Što je 39-godišnjeg Talijana iz Parme, kojega za Hrvatsku vežu majčino karlovačko i suprugino splitsko podrijetlo, privuklo u Zagrebu?

- Uvjeti kakve nisam mislio da ću pronaći u Hrvatskoj. Bio sam u mnogo kampova u Italiji, a Zagrebello je na toj razini. Vjerujem da će mi ovaj klub omogućiti da provedem svoje ambiciozne planove - izjavio je bivši nogometni sudac u čijem se životopisu ističe mjesto generalnog direktora sportske kladionice Mediabet te zastupstvo za Hrvatsku modnog brenda Guru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 04:33