BORBA ZA NAKLONOST

Vrbanović posjetio ministra: Mlakar nas ne može ignorirati!

Za Mlakarovu se naklonost bore obje struje u nogometnoj obitelji
 Jakov Prkić / Cropix

Razgovor s ministrom bio je normalan, rekao bih čak i suhoparan jer se ticao samo pravne procedure. Gospodin Mlakar uopće nije ulazio u meritum priče o izbornoj skupštini, opovrgava Damir Vrbanović vijest da mu je ministar uprave Davorin Mlakar prošli tjedan bez okolišanja najavio poništenje prosinačkih izbora i tu najavu začinio opaskom “zar HNS nema poštenog pravnika”.

Na kraju višemjesečne borbe za vlast u Hrvatskom nogometnom savezu ministar Mlakar postao je osobom za čiju se naklonost bore dva suprotstavljena bloka pa učestalo obijaju pragove njegova ministarstva. Zlobnik će primijetiti kako je praksa da zadnja dođe iz usta političara u HNS-ovu slučaju zapravo dokaz politike kontinuiteta. Vlatko Marković je, uostalom, svoj prvi predsjednički mandat dobio nakon što su mu ‘vjerodajnice’ uručene na Pantovčaku.

Uplitanje politike u nogomet danas zagovaraju Štimac i njegovi ‘otpadnici’, prognani iz Rusanove 13 na dvije godine. Tvrde da su njihovi argumenti o kršenju zakona na prosinačkoj skupštini previše uvjerljivi da bi ministar pred njima žmirio . Vladajući agitiraju za poštivanje procedure, tj. za vraćanje predmeta zagrebačkom Uredu za opću upravu, što u konačnici opet nije lišeno upliva politike. Oporba, naime, tvrdi da ovaj ured radi na daljinski, po diktatu Milana Bandića koji živi u savršeno skladnoj simbiozi sa Zdravkom Mamićem...

Vrbanović i Srebrić su u posjet ministru Mlakaru otišli nakon što su saznali da je na istoj adresi zaštitu potražio Igor Štimac. Vrbanović kaže da se ministar malo začudio nespretnosti suparničkog pravnog tima, koji se u postupku uopće nije postavio kao “zainteresirana stranka” što bi mu dalo pravo uvida u spis. Zbog te omaške Štimac je u nastavku bitke probio žalbene rokove.

Što će na koncu učiniti ministar Mlakar? Vrbanović objašnjava:

- Ministar je rekao da će pričekati pravorijek gradskog organa uprave, ali dodao je i da poznaje ovlasti ministarstva...

Znači, izborni pobjednici ne zanose se mišlju da će brzo i elegantno zaključiti utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 15:37