POTEZ OČAJNIKA

U HNS-u se boje odluke ministarstva: Skupština koja se trebala održati 19. travnja prebačena za četvrtak!?

Do promjena u kalendaru došlo je na inicijativu zastupnika koji su zbunjeni najavama da se ministar uprave Davorin Mlakar sprema uplesti u HNS-ovu izbornu utakmicu
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Premda je proračun za 2010. godinu namjeravao blagosloviti na skupštini 19. travnja, HNS-ov predsjednik Vlatko Marković u utorak je poslušao zastupnike iz provincije i ad hoc prekrojio kalendar. Skupština će se tako održati već u četvrtak, 7. travnja. Njezina je glavna točka, kako tumači glavni tajnik Srebrić, program nove konsolidacije.

Što to u praksi znači? Pozivnice su iz Rusanove 13 otputovale na adrese svih županijskih saveza, čime HNS ostavlja odškrinuta vrata ‘otpadnicima’ da se predomisle i odreknu svojih suspendiranih predstavnika, te na skupštinu pošalju nove ljude koji će željeti razgovarati o budućem radu saveza. Igor Štimac i njegovi zastupnici, međutim, čvrsto kontroliraju svoje ‘izborne jedinice’, pa je lako predvidjeti da ćemo svjedočiti još jednoj krnjoj skupštini na kojoj će Marković i Mamić odluke donositi tijesnom većinom. Na dnevnom redu skupštine uz ‘aktualac’ su proračun i pravilnik o licenciranju klubova.

HNS-ova delegacija će u međuvremenu skočiti do Splita kako bi razjasnila nedoumice oko organizacije kvalifikacijskog meča s Gruzijom (gosti pristaju na 3. lipnja). Splitski gradski oci već najavljuju da ne žele snositi troškove utakmice, a Srebrić objašnjava da su u prošlosti troškove ionako pokrivali klub i savez. HNS se nada zatopljenju odnosa s Kerumovim pregovaračima, a ne bude li suglasja utakmica će se vjerojatno preseliti u Osijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 17:17