TRI MOGUĆA SCENARIJA

U Nyonu se upravo odlučuje o sudbini Dinama!

 Boris Kovačev / Cropix

U Nyonu, u miru ženevskog jezera, danas će Žalbena komisija Uefe odlučiti o sudbini Dinama. Početak sjednice je u 9.30, a moguća su teoretski tri scenarija; prihvati li žalbu vlastitog organa Uefa će strože kazniti maksimirski klub, što gotovo sigurno znači izbacivanje iz Europe, pitanje je do kraja ove sezone ili, što je vjerojatnije, i za sljedeću. Usvoji li međutim prigovor Dinama, vratit će hrvatskom prvaku tri boda osvojena u Temišvaru, gdje su se i dogodila divljanja nakon kojiH je prelivena čaša strpljenja.

U tom slučaju Jurčićeva momčad još bi imala određene izglede za prolaz skupine, uoči Anderlechta vani i Temišvara doma. Na igranje dviju zagrebačkih utakmica bez publike Modri se nisu ni žalili. Uostalom jednu su već odradili. U trećoj opciji moguće je da oba apela budu odbačena, tada bi situacija ostala nepromijenjena.

Neke se rasprave održavaju sa saslušanjima, druge bez njih. Ovom zgodom Žalbena komisija odlučivat će o Dinamu iza zatvorenih vrata, stoga Damir Vrbanović nije ni išao u Švicarsku. U Dinamu kažu kako će se po saznanju ishoda, kakav god bio, oglasiti službenim priopćenjem. Činjenica da Uefin inspektor traži najtežu kaznu sama po sebi dovoljno je zabrinjavajuća.

Takav scenarij bitno bi utjecao na budućnost modrog kluba, ali i hrvatskog klupskog nogometa. Dinamo bez međunarodne scene morao bi se riješiti Papadopoulosa, Cufrea, Slepičke i ostalih preskupih igrača. Ako ništa drugo, tada bi šansu da se kale i potvrđuju u HNL-u dobili domaći dečki, koje mnogi zagovaraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 12:09