UEFA IZGUBILA KOMPAS

Može li Dinamo konačno imati pošteno suđenje?

I europski nogometni čelnici izgubili kompas baveći se Dinamom
 Boris Kovačev / Cropix

ZAGREB - Oduzimanje bodova uoči utakmice s Ajaxom, pa nakon poraza demoralizirane i od sudaca pokradene Dinamove momčadi vraćanje bodova uoči uzvrata s Anderlechtom konačna je potvrda neregularnosti natjecanja u organizaciji Uefe, koja se tobože bori za regularnost.

Više puta je napisano i prokomentirano da je jedina poštena kazna za nepoželjnog zbog učestalih disciplinskih prekršaja izbacivanje iz natjecanja na početku ili za sljedeću sezonu, jer ako se izbacuje usred tekuće sezone ili se oduzimaju bodovi, favorizira se ili oštećuje i suparnike.

Dinamovim oduzimanjem tri boda uoči 4. kola naglo su porasle akcije Ajaxa i Anderlechta u skupini A, oboje su pobijedili uz pomoć sudaca, a belgijski je doprvak čak do ovog petka bio u sljedećoj fazi natjecanja. Po najnovijem, uoči 5. i 6. kola, Anderlecht će za barem 2. mjesto morati osvojiti barem bod protiv Dinama ili izgubiti s manjom razlikom nego je pobijedio u Zagrebu uz osvajanje boda u zadnjem kolu u Amsterdamu.

Ajax, pak, za prolaz mora u preostala dva kola osvojiti još jedan bod, svejedno protiv Timisoare ili Anderlechta. Rumunjski doprvak je ionako imao izgleda za 2. mjesto samo u slučaju pobjede nad najtrofejnijim nizozemskim klubom u sljedećem kolu; omane li, doći će na prazni Maksimir 17. prosinca bez rezultatskih ambicija, a hrvatskom prvaku će pobjeda možda značiti prolazak u nokaut fazu natjecanja, među najbolja 32.

No, ako ćemo biti zloguki proroci, Dinamo će imati sudački vjetar u prsa i u Bruxellesu, kako bi Uefa “bila sita”, a “europski poželjni” Ajax i Anderlecht - “na broju”.

Europska liga, skupina A

Redoslijed nakon odluke Uefe:

1. Ajax 4 2 2 0 5-2 8

2. Anderlecht 4 2 2 0 6-2 8

3. Dinamo 4 1 0 3 4-6 3

4. Timisoara 4 0 2 2 1-6 2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 14:56