KUHA RIJEČKI LONAC

Turčić: Vulić nije kriv, igrači ga ne prate, ali...

Problem momčadi je psihologija, trebat će dosta utakmica da bi postala prava
Rijeka, 311009.Na stadionu Kantrida odigrana je nogometna utakmica 1. HNL Rijeka - Slaven Belupo. dresovi Slaven Belupo, bijeli dresovi Rijeka. Na slici: zabrinuti trener Rijeke, Zoran VulicFoto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Zunic / CROPIX

RIJEKA - Osveta je jelo koje se servira hladno. Dalić se prvi put vratio Kantridi nakon petnaest mjeseci. Smijenjen je nakon eliminacije u Intertoto kupu od makedonske Renove (0-0, 0-2). Koprivničani su postigli tri pogotka, a do sada jedan (prvenstveni), na svim gostovanjima...

- Nije to bila nikakva osveta. Nema razloga. Kad-tad ću se vratiti. Sretan sam, ovo je velika pobjeda. Ali na Kantridi sam puno dobroga napravio. Rijeka živi od moga rada, prodaje Anasa Sharbinija. Rijeka? Nemojte mene pitati o Rijeci, imam svojih briga. Sreća? Imali smo je, prati hrabre, ali da je Papa postigao pogodak za 2-0 bilo bi sve gotovo - rekao je Zlatko Dalić.

Nakon prvog pogotka u 8. minuti, sa zapada se čulo - Vrati se...( Daliću). Kasnije su se navijači sjetili Scorije, a na kraju - Vuliću, odlazi! Kuha se opet u riječkom loncu. Nakon šibenskih 0-4 u Kupu, pa poraza 2-3 od Belupa... Sedam primljenih pogodaka u tri dana.

Iznenadila me reakcija publike. Nije normalna. Nisam zaslužio, pa tu sam tek mjesec i pol dana. Došao sam raditi. Rijeka bez braće Sharbini je druga momčad. Rano smo primili pogodak, vratili se i poveli sa 2-1, pa u istoj minuti još jednom kapitulirali. A onda smo u 89. izgubili. Bio je to splet nesretnih okolnosti. Momčad je nezrela za kvalitetan nogomet. Žao mi je zbog navijača, nogomet je takav.

Pa dijagnoza bolesti.

- Problem momčadi je psihologija, trebat će dosta utakmica da bi postala prava. I nekoliko igrača, bočnih, prije svega.

Predsjednik Ivan Turčić je očajan. U sendviču je navijača i struke. Dan poslije, prije ulaska u crkvu, rekao je:

- Vulić je napravio što je trebao. Vukao je dobre poteze s izmjenama, ali ne ide. Sve se poklopilo - naopako. Igračima ne nedostaje ni meda ni ptiječjega mlijeka, ali definitivno ne mogu pratiti trenera. Treba izdržati četiri kola. Pa vidjeti, osvježiti momčad, rekao je Turčić.

A onda “vrući krumpir”, navijači protiv Vulića...

- Neke neugodne izjave nakon šibenskog poraza i komentari u novinama bili su ulje na vatru nezadovoljstva. Ponavljam, Vulić daje sve od sebe, dobro radi, ali... Kakvo rješenje možemo tražiti za četiri kola? Ne bih o tome. Sačekajmo dan, dva, bit ćemo svi skupa pametniji - istaknuo je predsjednik koji se našao u neubranom grožđu.

Jednog je trenera smijenio ( Rubčić je podnio ostavku nakon 0-6 u Maksimiru), s drugim navijači nemaju strpljenja. Vrh ljestvice je sve dalje, a momčad - limitirana. Posebice kada je riječ o defenzivnoj igri. Obrana je - konfuzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 09:21