PRVA HNL

Šibeniku derbi protiv Karlovca, Štimcu tri boda

Utakmica večeri odigrala se na Šubićevcu, a slavio je domaćin 1-0
Sibenik, 311009.Stadion Subicevac.13.Kolo T-com 1. HNL izmedju NK Sibenik - NK Karlovac.Na fotografiji: igrac Sibenika Ermin Zec u napadu.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

ZAGREB - Iako su sve oči bile uperene u derbi Dinama i Hajduka na ostalim terenima u 13. kolu Prve HNL bilo je iznimno zanimljivo, i što je najbitnije efikasno! Posebno se to odnosi na susrete na Kantridi i u Kranjčevićevoj, gdje su navijači uistinu mogli uživati.

ŠIBENIK - KARLOVAC 1-0 (Alispahić 11')

Ali, večernje susrete je također obilježio jedan susret, a to je onaj Šibenika i Karlovca, između drugoplasirane i trećeplasirane momčadi. Očekivala se tvrda utakmica s malo pogodaka i do toga je došlo, iako početak nije sugerirao tako nešto. Inače koncentrirana obrana Karlovca popustila je vrlo brzo i već u 11. minuti Alispahić je pobjegao svojim čuvarima i sjajno plasirao loptu u lijevi gornji kut vratara Sunare.

Poremetilo je to taktiku gostiju i morali su se otvoriti, a Šibenčani su pak čekali prilike iz kontri. Nažalost, nije više bilo previše događaja na terenu, tek je u 65. minuti Zec pobjegao u svom stilu i pogodio gredu. Sve u svemu, nakon silnih najava o bolesnim i nedovoljno pripremljenim igračima Šibenčani su stigli do tri velika boda i s mnogo motiva i žara idu u Maksimir sljedeći vikend. Ako tamo iznenade prvenstvo će ponovno biti otvoreno!

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 2-3 (Pamić 60', Đalović 72'/Poredski 8', Ciszmadia 74', Tepurić 89')

Kantrida je nakon šoka u Kupu i poraza od četiri gola razlike protiv Šibenika ošamućena čekala Slaven Belupo, uvijek neugodno koprivničku momčad. Ali, u prilog je domaćinu išla činjenica da farmaceuti ne mogu godinama slaviti na njihovom terenu. No, tradicije su tu da se ruše, što je pokazao Poredski u osmoj minuti golom.

Zasluženo je Belupo vodio, ali nakon prikazanog u prvom dijelu moglo bi se reći da je vodstvo trebalo biti veće jer Rijeka je bila nevidljiva, posebno jer Fernandez nije bio prepoznatljiv. Ali, kako to već biva, ako ne iskoristiš svoje prilike uslijedi kazna. Nakon 15 minuta dominacije u drugom dijelu Pamić je u gužvi zabio za 1-1, a time je pritisak domaćina samo pojačan. Isplatio se u 72. kad nakon kornera zabija Đalović. Izgledalo je idealno svega minutu jer u prvom napadu Koprivničani preko mađarskog pojačanja Ciszmadije dolaze do 2-2!

I onda šok za Kantridu i trenera Vulića! Igrala se 89. minuta, Riječani su tražili kako stići do tri boda, a na kraju im se sve osvetilo, Tepurić je zabio za 2-3 i donio itekako vrijedna tri boda Slaven Belupu, kojima su se priključili vrhu.

VARTEKS - OSIJEK 1-2 (Prahić 85'/Ibriks 37', Nikšić 89')

Varaždin je ponudio također zanimljiv susret jer prošlost je pokazala da bi ogledi njihovi uvijek završavali s većim brojem pogodaka. No, bilo je zanimljivo i vidjeti momčadi koje se baziraju na mladim igračima iz svoje škole kako se sučeljavaju. Nažalost, mladost znači i neiskustvo.

Punčec je napravio prekršaj kao posljednji igrač u obrani i zaradio crveni karton. Prekasno se odlučio na taj čin jer ne samo da je ostavio svoju momčad oslabljenu već je i ponudio Ibriksu slobodni udarac na dvadesetak metara od vrata, koji je iskoristio na sjajan način i doveo momčad u vodstvo. Nakon toga poptuno su Osječani dominirali.

Ali, ta dominacija značila je opuštanje jer baš kad su čekali kraj susreta sjajni Mumlek je ubacio u kazneni prostor i Prahić zabio u 85. minuti. No, tu nije bio kraj nesreći Osječana. Čaušić je napravio nepotreban prekršaj i dobio drugi žuti karton svega dvije minute nakon primljena pogotka i izgledalo je kao da će se gosti morati pomučiti da ne izgube. Ali, upravo suprotno, Nikšić se oslobodio čuvara i pucao neobranjivo te u 89. minuti doveo Osijek do pobjede. Očito im je trebao takav negativni šok da se trgnu i dođu do vrijednih bodova, te ostave Varteks kratkih rukava.

ZAGREB - CROATIA SESVETE 4-2 (Krstanović 42', Vugrinec 48', Pejić 80', Šovšić 90'/Guja 61', Agić 90')

Derbi se igrao i u Kranjčevićevoj, ali začelja. Susreli su se Zagreb i Croatija iz Sesveta, koja inače kao domaćin igra baš u Krančevićevoj. Nisu ove momčadi mnogo pokazale u prvenstvu, ali očekivalo se da bi moglli prezentirati dobru igru kad igraju međusobno. Nije bilo tako, barem u prvih 40 minuta. Bez šansi i lijepih akcija. A onda je jedan ubačaj obrana Sesvećana popratila pogledom, što je iskoristio Krstanović i lako zabio. Usmjerilo je to utakmicu u pravom smjeru, baš prije poluvremena, dovoljno da treneri narede ofenzivu, odnosno oprez i da traže priliku iz kontri.

Početak drugog dijela bio je sjajan, Vugrinec je primio loptu na dvadesetak metara i zabio. Lopta je na putu dodirnula nekoga, ali to ne umanjuje pogodak ovog velikog strijelca. Bilo je 2-0 i Zagreb se opustio, a Sesvećani su nizali napade. Moralo im je uroditi plodom kad tad. I jest, u 61. minuti, kad je Zagrebova obrana gledala jedan ubačaj, a poput Krstanovića se iza njih ubacio Guja i smanjio rezultat. Probudilo je to nadu gostiju, ali i oprez domaćina. Dugo su pokušavali Sesvećani, a na kraju im se obilo o glavu, Pejić je zabio u 80. minuti i riješio priču. Agić je tek u 90. popravio dojam donekle, ali odmah napad poslije Šovšić vraća na dva razlike.

Rezultati 13. kola Prve HNL:

Cibalia - Međimurje 3-0 (Prgomet 12', Kresinger 33', Husić 67')

Lokomotiva - Zadar 1-0 (Bule 70'-11m)

Hajduk - Dinamo 2-1 (Lovren (ag) 44', Strinić 48'/Sivonjić 45')

Šibenik - Karlovac 1-0 (Alispahić 11')

Rijeka - S. Belupo 2-3 (Pamić 60', Đalović 72'/Poredski 8', Ciszmadia 74', Tepurić 89')

Varteks - Osijek 1-2 (Prahić 85'/Ibriks 37', Nikšić 89')

Zagreb - C. Sesvete 4-2 (Krstanović 42', Vugrinec 48', Pejić 80', Šovšić 90'/Guja 61', Agić 90')

Ranije:

Inter - Istra 1-0 (Golem 83')

Redoslijed: 1. Dinamo 29, 2. Šibenik 27, 3. Cibalia 25, 4. Osijek 24, 5. Karlovac 23, 6. S. Belupo 23...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 03:10