NAVIJAČI NEGODUJU

Vulić: Neću pobjeći, iz Rijeke ću otići prijateljski

'Došao sam pomoći, a ako ne ide - žao mi je. To neće promijeniti mišljenje o klubu. Ne, ne bježim. Bez obzira što me boli da sam već razapet'
 Boris Kovačev / Cropix

Riječani su na startu prvenstva napunili mrežu Lokomotivi (6-0, po tri Anas i Ahmad Sharbini), nadigrali su Hajduk (2-0) s braćom na drugoj strani... Nakon 14. kola sve tri momčadi imaju isti broj bodova - 19.

Robert Rubčić podnio je ostavku nakon maksimirskih pola tuceta, a Zoran Vulić je preuzeo kormilo. U Zaprešiću je, u šestom (prvenstvenom) nastupu, doživio drugi uzastopni poraz. Razočaran je, a navijači su ogorčeni. Najteže je novom predsjedniku, Ivanu Turčiću... Bio je u Zaprešiću.

- Trebao bih se pokriti po ušima, izgubili smo sa 0-3, ali tko nije bio na utakmici, ima pogrešnu sliku. Sudac nas je masakrirao prvih dvadeset minuta. Omča nije popuštala dok nam nije isključio igrača. Znam, navijači imaju pravo na ljutnju, žao mi je što su zakasnili i nisu vidjeli taj dio utakmice, rekao je predsjednik Turčić.

Prvenstvo se nastavlja 21. studenoga, kada na Kantridi gostuju Puljani. Hoćete li nastupiti s novim trenerom, kako traže navijači?

- Neću ništa mijenjati, pred nama su tri utakmice do zimske stanke. Bez obzira što znam kakav nas pakao čeka u ogledu s Puljanima... Jedino ako Vuliću, veliki je emotivac, ne pukne film... Digne sidro s Kantride.

Predsjednik ima razumijevanje za Vulićeve probleme, navijači manje. Izbornik Slaven Bilić i trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, misle isto - Vulić je sjajan trener, dajte mu vremena.

Vulić u Zaprešiću nije otišao na press konferenciju zbog - suca Kovačića. Kaže da u šest kola nije imao normalno suđenje. Bez obzira na sve, Vulića boli glava od primljenih pogodaka, u tri posljednje utakmice (uključujući i Kup sa Šibenikom 0-4), čak 10!

- Toliko golova moje momčadi nisu primale u cijelom prvenstvu. Razgovarat ću s igračima, predsjednikom… Tri su kola pred nama. Pa, eventualni remont. Jer, momčad je mrtva priroda…

Jeste li blizu izlaznih vrata?

- Ostao sam na vjetrometini. Ne želim uništiti svoje zdravlje. Došao sam pomoći, a ako ne ide - žao mi je. To neće promijeniti mišljenje o klubu. Ne, ne bježim. Bez obzira što me boli da sam već razapet na navijačkom križu. Ni kriv, ni dužan. Razgovarat ću s predsjednikom Turčićem u utorak. Izvagat ćemo sve. I rastati se prijateljski, bez žuči, ako je to najbolje rješenje - rekao je Vulić.

Što će biti nakon razgovora Turčić - Vulić? Hoće li novi predsjednik morati tražiti trećeg trenera na početku svog mandata? Navijači negoduju, Rijeka je u raskoraku ambicija i mogućnosti. Najveće razočaranje sezone!

Ivan Turčić upao je u kobrino gnijezdo. I Zoran Vulić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 04:33